Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Kr!z

07/12/2016 / Victor De Smet

Op 17 december moet je nergens anders dan op Kozzmozz zijn

Heeft Kozzmozz zelfs nog een introductie nodig? Menig techno liefhebber zakt al sinds 1995 af naar Gentse grond voor de legendarische raves. Beginnend als klein evenement op een boot, breidde Kozzmozz al snel uit naar ’t Kuipke en het ICC om uiteindelijk rond de eeuwwisseling naar de Vooruit te verhuizen. Eerder strikten ze al Jeff Mills, Len Faki, Dave Clarke, Ben Klock, Chris Liebing en vele andere techno legendes.


Kozzmozz in de Vooruit houdt zich aan de klassieke formule: live techno en een topaffiche. Ditmaal worden onder andere techno-pioniers Surgeon en Jeroen Search naar de Vooruit gehaald.


Surgeon is al 22 jaar een vaste waarde in de Britse minimal techno scene. Zijn industriële sound met invloeden van funk maken van deze man een ware legende. Met zijn laatste album From Farthest Known Objects maakt Surgeon duidelijk hoe onconventioneel en uniek zijn sound is en hoe hij na 16 jaar er nog steeds in slaagt zich keer op keer te heruitvinden.


Nederlands DJ en producer Jeroen Search drukt ook al sinds midden jaren ’90 zijn stempel op de internationale techno scene. Overdag werkt hij als werkvoorbereider in een hang- en sluitwerkbedrijf, om zo niet enkel financieel afhankelijk te zijn van zijn muziekcarrière. Zo kan Search steeds zijn eigen ding doen, en het resultaat mag er wezen. In 2016 bracht de grootmeester uit Bergen-op-Zoom de EP Z uit op het Berlijnse label van Len Faki, Figure.


De mysterieuze SNTS zal Search en Surgeon vergezellen in de Vooruit. De man met het zwarte masker is het brein achter de labels SNTS en Sacred Court. Deze Sith Lord van de industriële techno hoort helemaal thuis op Kozzmozz.


Het Gentse Parheim, vroeger bekend als Fubar, maakte enkele jaren geleden een transformatie mee en liet het hardere werk achterwege. In Gent organiseert Parheim onder andere de Plasma-feestjes in Decadance. Gewapend met zijn hardware synthesizer brengt Ruben Shobiye melodieuze livesets die menig kosmonaut naar hogere sferen brengt. Op 17 december komt hij dan ook zijn nieuw werk voorstellen op Kozzmozz.


[su_button url="https://www.facebook.com/events/1051858598245865/" target="blank" style="ghost" background="#1adba1" color="#1adba1" size="5" radius="round" text_shadow="0px 0px 0px #000000"]EVENT[/su_button]


Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête