#WEEKEND met Marie Montexier, Kelly Lee Owens, Deborah Aime La Bagarre, FJAAK, DJ Nobu en meer
Nog geen plannen? We've got you covered.
29/10/2024 / Renzo Foncke
Nog geen plannen? We've got you covered.
Op zoek naar Halloweenfeestjes op donderdag?
Check ons overzichtWie Halloween groots wil vieren kan afzakken naar Brussels Gate voor een tweedaagse rave (of één van de twee dagen) met véél kleppers op de affiche. Om er maar een paar te noemen: Bicep, Folamour, Dj Gigola. Muzikale verwennerij.
Botanique presenteert: Les Nuits Weekender, een najaarseditie van hun jaarlijkse festival, dat plaatsvindt op 1, 2 en 3 november. Onder meer Kelly Lee Owens, Tramhaus, Fabiana Palladino, English Teacher en Wu-Lu tekenen present. In totaal zullen er, verspreid over drie dagen en drie podia, zo'n 55 acts aan het werk te zien zijn. Verwacht je aan een eclectisch en avontuurlijk festijn, met enkele van de spannendste nieuwe namen in de alternatieve muziek, wars van genres.
French 79, ook bekend als Simon Henner, wordt binnen de elektronische muziekwereld wel eens de meester van de synths genoemd. Deze multi- getalenteerde muzikant uit Marseille, met een liefde voor analoge synths, herdefinieert met elke nieuwe track het genre van de French Touch. Ter gelegenheid van zijn derde album Teenager, dat afgelopen mei werd uitgebracht, is de Franse artiest momenteel bezig met een Europese tour. Op 9 februari strijkt hij voor de eerste keer neer in België, in de Vooruit.
Sillatune is het electro-dance project van Joe Cnapelinckx (Anale Fase, Sunday Bell Ringers, Tommigun en producer bij Tuinhuisproducties) en Lore Dejonckheere (NOO, Mauro, Pascal Deweze). Met de natuur als hartslag, felle beats, koppige arrangementen, melodieuze wave-geluiden en geluiden uit het leven als soundscape creëert Sillatune intense, sfeervolle electro vibes. Inherent aan de shows van Sillatune zijn de visuals, verzorgt door Reinout Hiel, die bij elke nieuwe liveshow aangepast worden.
Op uitnodiging van het Antwerpse label San-Kofa Rhythm Records komt Eglo Records, het label uit Londen dat is opgericht door Floating Points en Alexander Nut, zijn 15e verjaardag vieren in Het Bos, de creatieve hotspot op een steenworp van het Eilandje. Op de planning: een live-sessie van Manchester’s veelzijdige mc Chunky met zijn album Somebody’s Child, een vijf uur durende b2b-set van Alexander Nut en DTM Funk, en een digitale storytelling waarin Luccatoni en Caly J. hun platencollectie openleggen. Bovendien kunnen de hongerigen eerst aanschuiven voor een gezellig diner.
In de zomer van 2004 richtten Fabien ‘Mars’ Marsaud (inmiddels niet meer betrokken) en Jos ‘Anoebis’ Vranken Suntrip Records op, het Frans-Belgisch collectief gewijd aan de psychedelische wereld van goa-trance. Dit genre, dat zijn oorsprong vond in de gelijknamige Indiase staat, groeide uit tot een prominente tak van de psychedelische trance-muziek. Vranken geeft godsdienstles in Gent, maar schuimt als dj Anoebis de wereld af, van feestjes in Brazilië tot Japan - hij ontsnapte tevens maar net aan het drama dat zich afspeelde tijdens het goa-trancefestival in Israël vorig jaar. Vrijdag verzamelt het collectief zich in de Chinastraat om hun porseleinen jubileum te vieren.
Volt/Air ken je als maandelijkse radioshow op BRUZZ Ice, maar sinds dit jaar ook als feestconcept. De Brusselse underground-dj's Preach, Dektro en Boudwijn Erick zorgen vrijdag voor muzikaal vertier in Café Central, pal in het centrum van de stad.
Queerplatform Los Niños bestaat dit jaar 20 jaar. Met een brede glimlach mogen ze terugblikken op hun afgelegd traject: biologisch eten en drinken in het nachtleven, de opening van de club FFORMATT in hartje Brussel (helaas gesneuveld tijdens de coronapandemie), twee jaar lang hun eigen radioshow op BRUZZ... Het is slechts een greep uit hun vele realisaties. En het feest van Los Niños gaat gewoon verder.
Deze zaterdag palmen ze C12 in. Aaguilaa opent. Sarah Sommers zorgt voor een spetterende live-set. Afonso deelt de decks met Alex tijdens een b2b. Ook FAFF en Maara staan achter de knoppen. Dat gaat vlammen.
Sweet Nothing keert terug naar Gent voor een gezellig samenzijn op zaterdag 2 november. Om de koude Gentse Spoorloods op te warmen werd er een line-up van formaat uitgenodigd. Indien je nog een ticket wil bemachtigen doe je dit best via Ticketswap.
Ergens op het kruispunt tussen akoestisch en elektronisch, daar tref je Niels Orens. Met zijn cello en een hoop beats onder de arm, betreedt hij het podium. Wat hij daar doet? De grens van elektronische live performances aftasten. Invloeden zoals Max Cooper, Floating Points en Massive Attack zijn niet ver te zoeken bij deze Soundtrack-laureaat.
De Brit Matthew Barnes werkt onder Forest Swords aan elektronische worldbuilding. Zijn werk dompelt je onder in soms donkere, soms bevreemdende, soms minimalistische werelden. Experiment en een unieke klank zijn constanten in Forest Swords werk.
Liefhebbers van drum-'n-bass kunnen in Antwerp Expo genieten van een 9 uur durende rave vol krachtige drumritmes en diepe baslijnen, verzorgd door Andromedik en vrienden.
De pas heropende Bootstraat in Hasselt ontvangt cadans voor een house-infused editie met Deborah Aime La Bagarre als headliner.
Umtzi Bumtzi keert terug naar hun geliefde amigo amigo op 2 november! Een Halloweenevenement dat vraagt om een angstaanjagende/dodelijke line-up in de vorm van Fuga b2b mosestheposer, Holy Coco en hun hoogsteigen Kairos & Safé.
Speciaal voor de tempobeesten onder ons stelde Club Vaag een line-up samen die luidkeels hard techno schreeuwt.
Al bijna tien jaar is het Berlijns duo FJAAK toonaangever binnen de bigroomtechno. In mei borduurden ze verder op die status met een nieuwe plaat FJAAK The System, rijk aan galmende bassen en knetterige breaks. Afgezien van hun succes zijn Aaron Röbig en Felix Wagner gewoon twee goede vrienden uit de Berlijnse wijk Spandau die een geweldige tijd hebben. Op zaterdag komen ze naar de Fuse, net als Nene H, Askkin en Amalie.
Boven in de Motion Room draait DC Salas' een b2b met Zaatar om de release van zijn nieuw album To The Places I Call(ed) Home te vieren. Naast Bon Public, is het ook uitkijken naar Alex Kassian, de in Berlijn gevestigde Japanner die een zwak heeft voor trance-synths en inspiratie haalt uit de soundtracks van de videogames die hij speelde in Kyoto.
Als DJ Nobu niet in de keuken staat om zijn favoriete gerecht – een stoofpot met zalm en spinazie – te bereiden, vind je hem achter de decks in de meest prestigieuze undergroundclubs ter wereld. Denk aan Fabric in Londen, Berghain of Zhao Dai in Beijing. Met bakken ervaring en respect, belichaamt deze senpai de Japanse technoscene. Bovendien is Nobu's hardcore punkgeest – zijn eerste liefde – nooit ver te zoeken. Ervaar het zelf deze zaterdag in C12.
Sinds de Zweedse Philippa Pacho haar weg naar Berlijn heeft gevonden, gedijt ze goed in de bafaamde technoscene van de stad. Deze zaterdag trekt ze nog iets verder naar het zuiden voor haar C12-debuut in Brussel.
Border One, kind aan huis bij C12, maakt het publiek chaud voor de bovenstaande kanjers.
Geboren om tot in je kern te klinken, brengt Quỳnh haar eerste onvergankelijke nacht. Emily Jeanne voert een gelaagde line-up aan waarin multidimensionale elektronische selecties volop tot leven komen.
Lena Willikens: Of ze nu alleen speelt of samen met iemand anders, Willikens is niet het soort artist die zich aan strikte regels houdt wanneer ze achter de draaitafels staat. Verwacht je aan uiteenlopend excentrieke sferen, van het ruwe tot het bizarre met een tikje delicate chaos. Emily Jeanne’s onderlegde stijl van produceren en dj’en plaatst gebroken ritmes naast straightforward dansvloermateriaal. Via deze weg brengt ze de uiterste zones tussen elektronische muziekstromingen moeiteloos samen. Erykah is een Gentse DJ die in de muziekscene is gedoken met een sterke voorkeur voor door jungle-achtige geluiden, beatbreaking resonantie en aritmische trillingen.
Verwacht je aan doordringende frequenties die build-up en piek in elkaar laten versmelten.
Live coding verwijst naar het in real time creëren en aanpassen van algoritmes voor een creatief doel, vaak in aanwezigheid van een fysiek of virtueel publiek. De gemeenschap is divers en streeft ernaar zich te engageren in een breed scala aan artistieke praktijken, waaronder muziek, audiovisuele creatie, performance, robotica, dans, wetenschappelijk onderzoek en educatie.
Stoemp!, een initiatief van VI.BE, trakteert op gratis concerten van jong muziektalent in de meest gezellige kroegen en culturele hotspots van Brussel. Op dinsdag 5 november is het café van RITCS aan de beurt. Daar kan je terecht voor de aanstekelijke hyperpop van Piffy, eerder dit jaar finalist van De Nieuwe Lichting. Ze schrijft songs voor alle gekke introverten over onderwerpen als body shaming, hard kreunen en bel-angst. Fans van Sophie en Charli XCX mogen in hun polletjes wrijven.
Daarnaast nemen Ben Tanghe en Ella Salvador, het duo achter Monokimo, je mee in hun muzikale wereld. Hier vloeien blauwe emoties, poëtische teksten en speelse synths samen tot warme rave-kleinkunst. Hun doel? Je zowel aan het dansen als aan het huilen krijgen.