Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Open dj booth Matendraaiers

07/05/2024 / Maxime Mach

#KANS: Draai jij deze zomer op Dour of Les Ardentes?

Trek je stoute schoenen aan en neem als de bliksem een verse DJ-set op!

Ja, je leest het goed. Ook dit jaar zoekt 'Talent Takeoff by Jupiler' weer opkomend DJ-talent om op verschillende festivals een set te spelen. En dat zijn niet zomaar eender welke, maar wel degelijk Les Ardentes en Dour! De winnaars krijgen telkens een artiestenaccreditatie, een guestticket en een vergoeding van €100. 

Dus, ben jij een DJ met ambitie en krijg je kriebels in je buik na het lezen van dit bericht? We've got you covered! Hieronder zetten we alle praktische informatie op een rij. 

De Balzaal Dour
© Dour Festival

Stap 1: Je mixtape voorbereiden

Tracks geselecteerd? USB-stick geformatteerd? Haast je dan naar Rekordbox, leer je platen kennen en exporteer de tracks naar je stick zodat de draaitafel ze kan lezen. 

Belangrijk om te weten is dat Les Ardentes op zoek is naar DJs die neigen richting hiphop, urban, reggaeton, latino of funk. Dour richt zich eerder op dubstep-, drum & bass-, techno- of housefanaten.

Stap 2: Je mixtape opnemen

Vervolgens is het tijd om je knip- en plakskills de vrije loop te laten op een paar CDJ's. Om je set op te nemen kan je terecht bij bv. Plug The Jack in Antwerpen en Brussel. Boek een tijd en een studio, plug in en begin met creëren. Dit is een uniek moment, dus vergeet vooral niet te genieten. 

Stap 3: Indienen

Om deel te nemen moet je een originele mixtape indienen van ca. 30 minuten mét tracklist en timecode op de Talent Takeoff-kansenpagina. In de extra vraag geef je aan op welk van deze festivals jouw set het best zou passen. 

  • De deadline voor Les Ardentes is uiterlijk zondag 12 mei.
  • De deadline voor Dour is uiterlijk maandag 20 mei.

Het volledige reglement vind je hier. 

Stap 4: Afwachten

De programmatoren van elk respectievelijk festival bekijken elke inzending met aandacht en selecteren een totaal van 7 DJs via het VI.BE platform. De 7 gelukkige winnaars mogen vervolgens op intakegesprek bij VI.BE, waarbij experten zullen nagaan welke persoonlijke begeleiding het best bij jou past. Vervolgens word je gekoppeld aan een coach die je helpt bij de voorbereiding en naast je zijde staat tot aan jouw set op het festival. De coaches zijn niemand minder dan Faisal, Milo Spykers, Umbra, UNOS en Zouzibabe!

Gewonnen? Congrats, you're a DJ now!  Niet geselecteerd? Dan hoef je ook niet te treuren, want het kansenplatform van VI.BE staat boordevol gelijkaardige oproepen. 

Hieronder zetten we nog even een masterclass van Floorplan. Niet om je te intimideren, wel om je te inspireren!

Kopfoto: ©

Open dj booth Matendraaiers

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête