Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Self Reflektion

27/01/2018 / Neil Brookes

#REVIEW: Stranger, Janice, Moving Thoughts, Hiroaki Iizuka - REFLEKT10A

Een EP ter ere van hun driejarig bestaan.

Het label van onze noorderbuur Stranger, Self Reflektion, dropt ter ere van hun driejarig bestaan REFLEKT10A. Ook meteen goed voor de 10e release voor het label.

Sampler A, de eerste helft van de EP, bevat tracks van de mysterieuze Berlijnse Janice, het Moving Thoughts duo, de obscure Japanse Hiroaki Iizuka en de Rotterdamse labelbaas himself stranger. De precieze datum voor het tweede deel is nog niet bekend.

De opening van deze sampler zegt meteen wat stranger wil meedelen aan al zijn fans, it’s all about the music. Met deze oldschool track neemt hij je meteen terug naar de jaren negentig. 'One Day' bevat met de gospel vocal, snijdende distorted acid synth en rollende percussies alle elementen voor een typische 90’s rave track.

Janice's 'Desire and Disbelief' is opgebouwd uit het verlangen en ongeloof van zijn typerende repetitieve synths, die trouwens goed worden ontvangen tijdens piekuren van zijn set.

De mysterieuze Duitser werkt ook samen met de Mexicaanse Luis Flores onder de naam I Murdered. Hun eerste release 'Sins And Confessions' werd in november uitgebracht op het populaire MORD label. 2018 wordt het jaar van zijn doorbraak, let op onze woorden.

Het duo Moving Thoughts keer terug sinds hun laatste solo 'Forward Motion EP' in 2016. Deze keer leveren ze een stevige gelaagde space track 'De Stupa'. Als je je ogen sluit proef je bijna de rook van de donkere industriële ruimte waarin deze track gespeeld wordt en de hoge tonen blijven dagenlang nazinderen in je oren.

Naast deze Stranger en Moving Thoughts keert ook de Japanse producer  terug naar het label voor een nieuwe 808 techno productie.  'Drum Unit 2' is de vanzelfsprekende opvolger van 'Drum Unit' die in 2015 over de toonbanken ging.

Voor de tweede Drum Unit krijgen we een subtiele rework waarbij de vertrouwde 808 sounds overduidelijk meer distorted zijn dan de eerste versie. Hiroaki kiest ook om de synth iets hoger af te spelen om een perfecte trip te creëren.

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête