Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
endlec

08/03/2018 / Sophie Daniels

#REVIEW: Hiroaki Iizuka - Inside (featuring Endlec rmxes)

Na de vorige release op Self Reflektion samen met Stranger, Janice en Moving Thoughts is Hiroaki Iizuka terug voor een ijzersterke EP, met maar liefst twee remixen van de Griekse Endlec.

De openingstrack 'Inside' start ergens, zoals de naam het verklapt, diep vanbinnen. De oneindige synth loop in combinatie met de subtiele claps laat niemand stilstaan de dansvloer. Samen met de rollende snares laat deze track iedereen dansen tot in de vroege uurtjes.

Bij de tweede track 'HH2' heeft Hiroaki je meteen al beet, zonder waarschuwing knalt 'ie uit de boxen. Het doet je denken aan een oude Detroit track, met de typerende distorted Hiroaki drums en rauwe repetitieve loop die kenmerkend zijn voor deze Japanner.

De Griek pakt de 'HH2' remix anders aan dan het originele werk. Hij brengt meer percussie in de track en geeft meer ruimte aan de originele synth om te ademen waardoor je een heel andere gevoel ervaart bij het luisteren. Na de eerste minuut komt het ritmische geweld met de rauwe MORD-sound naar boven dat Endlec typeert. Hij volgt Hiroaki met de distorted drums en maakt een welverdiende remix.

Voor de tweede remix, horen we een stripped down versie van 'HH2'. De rollende snares komen terug zoals in het originele werk en we krijgen meteen, als de synth inkickt, heimwee naar een nineties rave party in een verlaten warenhuis. Deze plaat past perfect binnen Strangers rave catalogus en is de ideale track om te spelen tijdens piekuren.

Voor de vierde release op Self Refkletion wist Hiroaki perfect wat hij moest doen, wij zijn alleszins benieuwd voor volgende release!

De release staat gepland voor 6 april.

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête