Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Afbeelding

03/10/2016 / Sophie Daniels

#REVIEW: Charlotte De Witte - Trip EP

De ster van Charlotte de Witte -né Raving George- schoot sneller omhoog dan een raket in Noord-Korea. Dat kan al eens gebeuren als je een wedstrijd wint, die je katapulteert naar de mainstage van Tomorrowland. Ze wist ook meteen te bevestigen op Pukkelpop en heel wat andere vaderlandse podia, dus sorry, hobby-haters: deze heeft het gewoon.

Ook als producer staat ze haar vrouwtje: na enige releases op onder andere Tiga’s Turbo Recordings is haar sound langzaamaan gedefinieerd. Duistere, melancholische techno, vaak met vocals en een lang uitgesponnen weemoedige sound. Dat is ook het recept voor titelsong Trip van haar nieuwe EP op Off Recordings.

Slimme meid, ons Charlotte: op elke EP kiest ze voor doorwinterde remixers die met haar tracks aan de slag gaan. Deze keer zijn dat de Nederlandse kleppers TWR72 (Float Records, Coincidence) en de oude technokrijger Cari Lekebusch. Hij levert wel een oké mix af, maar het is toch TWR72 die het best werkt op onze danssloefkes. Typische shuffle techno waar alleen Truncate en zijzelf het perfecte recept van hebben. Dit kun je op elke dansvloer loslaten en rustig de keet laten ontploffen.

Maar de verassing zit in de staart hier: bonusje Repeat staat er bijna achteloos bijgegooid, maar in al z’n eenvoud is dit goud voor een DJ. De vlag dekt de lading natuurlijk met zo’n titel, maar toch heeft la Witte er een subtiele opbouw in geslepen. Voor ons moeilijk kiezen tussen deze of TWR72, maar weet je wat: we draaien ze gewoon lekker allebei.

Geschreven door: Didier Beyts

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête