Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Detroit Swindle

13/01/2018 / Marcel Croes

#REVIEW: Various Artists - The Roundup Part 4 [Heist Recordings]

Heist Recordings, opgericht in 2013 door Detroit Swindle, sluit 2017 af met alweer hun vierde jaarlijkse remix EP.

Voor wie nog niet bekend is met dit jaarlijkse concept van Heist, 6 tracks uitgebracht in 2017 op Heist Recordings worden door mede Heist collega's gemixt. Het resultaat,  2 x 12" aan bestaande tracks in een fris nieuw jasje samen genaamd The Roundup Part IV.

Elke artiest die de originele track heeft geproduceerd, heeft op deze EP ook bijgedragen aan een remix. Naast Detroit Swindle bevat de EP tracks van Nachtbraker, Parker Madicine, Nebraska, Alma Negra en Fouk.

De eerste track is meteen een goede binnenkomer. Warm, soulvol en heerlijke ritmisch. 'Namdi', geproduceerd door Nachtbraker en geremixed door Fouk, doet je verlangen naar blote voeten op het strand, een warm zonnetje en je geliefde in je armen. Parker Madicine zijn 'Heartbreak' workt onder armen genomen door Detroit Swindle en sluit hier uitstekend op aan. Een warme, bijna psychedelische maar tevens funky track waar het origineel bijna niet meer in valt te herkennen.

De B-zijde van de eerste 12" wordt afgesloten door de remix van Alma Negra van 'Big Plate Chicken'. Afrikaanse drums afgewisseld met een luidkeelse chant die samenkomen met de samples van het origineel.

Niet elke track is even opzwepend als de eerste maar dit is ook duidelijk niet bij elke remix de intentie. De tweede 12" is helaas minder sterk dan de eerste maar wordt gelukkig fijn afgesloten door Nebraska. 'With Lasers', origineel van Fouk, is een dromerige deep house plaat met psychedelische loopjes en een fijne groove.

The Roundup Part IV wordt 2 februari uitgebracht op Heist Recordings

Tracklist

A1: Nachtbraker - Hamdi (Fouk Remix)
A2: Parker Madicine - Heartbreaker (Detroit Swindle Remix)
B1: Nebraska - Big Plate Chicken (Alma Negra's Blacksoul Remix)
C1: Detroit Swindle - Can't Hold It (Nachtbraker Swing)
D1: Alma Negra - Afrorleans (Parker Madicine Remix)
D2: Fouk - With Lasers (Nebraska Remix)