Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Boyd Goosman

22/02/2017 / Victor De Smet

#REVIEW: Boyd Goosman - Back in the race EP

De Franse producer Boyd Goosman, beter bekend als de helft van het DJ-duo Noirdegout, heeft zijn eerste EP uit op zijn label Aequilon Records. De EP, bestaande uit 3 nummers en één remix, luidt de start in van zijn solocarrière. Met invloeden van oldschool Detroit & moderne Berlijnse techno is deze eclectische EP zeker en vast een sterk debuut.

Het eerste nummer, Lost Control, zorgt voor een rustige start. Een traag, repetitief nummer, perfect voor op de achtergrond! Nocturnal Blue, tweede nummer op de EP, is heel wat energieker. De percussie in combinatie met een atmosferische sound zorgen voor een dromerig en tegelijkertijd krachtig nummer.

De remix van Lost Control werd bezorgd door Cadency, het alter ego van Héctor Oaks. De Berliner zorgt voor een extra dosis power op deze EP. De acid-stijl laat ons wat denken aan Frozen Room van Charles Fenckler, een echte energiebom dus!

Bij het laatste nummer, Enigmatic Substance, gaat het tempo wat naar boven. Een stevige beat met sonische geluiden erbovenop is dan ook een mooie afsluiter van Goosmans debuut.

Tracklist


Lost Control
Nocturnal Blue
Lost Control (And CADENCY Found it remix)
Enigmatic Substance

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête