Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Yotam Avni

26/04/2022 / Sophie Daniels

Yotam Avni - Paint & Misery

Monumentale EP van de Israëlische producer.

Met releases als 'This Is How', 'Pentimento', 'Midas Touch / Jorniel' en 'If You Still Want Me' heeft Yotam Avni zich in een uiterst zeldzame positie verworven in de moderne danscultuur. Van edgy experimentele techno tot het producen van dancehits, hij heeft het allemaal op zijn conto staan. 

Deze maand brengt de Israëlische producer zijn nieuwe 'Paint & Misery' EP uit op het Belgische MB Elektronics label van Marco Bailey. De titeltrack, genoemd naar de naam van z'n EP, is heel duidelijk in zijn sequentie en ritmiek, en heel opzwepend. Hij raakt een hoog tempo en blijft heel staccato doorgaan. 'Still D' gaat verder op dat élan maar is een stuk rustiger. Het bouwt heel langzaam op, er is geen apotheose, het is gewoon en heeft een soort house/techno-ritme te pakken. 

'Trust In God' is mijn favoriete track van deze plaat. Deze track is heel diep en introspectief, maar het is ook bass-y. Je zou hem in een harde techno-set kunnen draaien, maar ook tussen experimentele platen, hij is heel tijdloos. In datzelfde straatje zit A1231, hetzij iets heviger. De beats zijn vrij zwaar, maar er zitten wel wat delicate geluiden in. Soms willen mensen gewoon even in hun eentje viben met de ogen dicht. Deze track is voor dat moment: handen uit de lucht, en grooven in je eigen wereldje.

Tracklist

  1. Paint & Misery 
  2. Still D 
  3. Trust In God  
  4. A1231