Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Aphrohead

13/02/2019 / Sophie Daniels

Marco Bailey blaast MB Elektronics nieuw leven in

Na een afwezigheid van twee jaar is het label van Marco Bailey weer helemaal terug.


Twee jaar geleden zette Marco Bailey de rem op zijn 15-jarige instituut EB Elektronics. Hij was even klaar met de sound ervan en had bij het producen afwisseling nodig. Vanaf toen richtte hij zijn pijlen op het event concept én label MATERIA, waar hij sindsdien wereldberoemd mee is geworden. Na 24 maanden radiostilte werd afgelopen week een nieuwe release aangekondigd, door niemand minder dan Aphrohead, in onze contreien beter bekend als Felix Da Housecat.

Van house via electroclash en punkpop uitkomen bij techno. Dat Felix da Housecat (Felix Stalling jr., 36) graag het muzikale experiment aangaat, bewijst de Amerikaanse dj en danceproducer wederom met zijn nieuwe EP Ride It Out, dat deze week verscheen. Lang niet zo gek als je weet dat de man zijn dj-carrière als 15-jarige onder leiding van zijn mentor, acidhouse-pionier dj Pierre, begon.

Naast aliassen als Virgo Blaktro, Sharkimax, Elektrikboy, Thee Madkatt Courtship en Devin Dazzle is Aphrohead het meest vertrouwde pseudoniem van Felix da Housecat. Zo releasete hij al op Crosstown Rebels en zijn eigen Founders Of Filth.

De EP bestaat uit vijf track, waarvan er vier onder handen zijn genomen door concullega's. Niet van de minste. The Advent, Gary Beck, Schwartz & Wild en label head honcho Marco Bailey zelf.Tracklist

1. Aphrohead - Ride it out (The Advent Remix)
2. AphroHead - Ride it out (Gary Beck Remix)
3. AphroHead - Ride it out (Marco Bailey Remix)
4. AphroHead - Ride it out (Schwartz & Wild Remix)
5. AphroHead - Ride it out (Original Mix)

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête