Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Artwork van From The Ashes door VAAGUE

27/10/2022 / Dieter Holvoet

#trackvandeweek: VAAGUE - Reshaped

Een mooi staaltje nu jazz van Brusselse bodem

Antoine Pierre, bekend als drummer van Urbex, Taxiwars en Next.Ape, pakt uit met een stevig soloproject: Vaague. Omringd door een unieke cockpit van drums en elektronica, heeft de in Brussel gevestigde drummer en producer een verzameling samples gecreëerd die hij tijdens het optreden organisch en in realtime mixt met zijn eigen drumgrooves.

Na een eerste solo-EP in 2021 werkt hij samen met Le Motel voor 'Kintsugi', Jean-Paul Estiévenart voor 'Wraath' en Dorian Dumont voor 'Reshaped': drie van de vijf tracks met indringende en in-your-face energie van zijn nieuwe EP 'From The Ashes'. Dat laatste nummer is deze week onze #trackvandeweek en kunnen we jullie vandaag al in première laten beluisteren, samen met de videoclip.

Met een clubby groove en een vette baslijn laat 'Reshaped' je obsessief met je voeten tikken en je hoofd knikken. Na de dreigende, ontstemde pianosample uit de intro duurt het niet lang voordat de akoestische piano van Dorian Dumont uit de duisternis tevoorschijn komt, met rare melodieën die Aphex Twin had kunnen bedenken.

Het nummer bouwt geleidelijk op met een gestage beat die de trein aan de gang houdt. Langzaam wordt het licht aan het einde van de tunnel zichtbaar wanneer rustgevende synths tevoorschijn komen, wat uiteindelijk leidt tot een episch einde: als een diepe teug frisse lucht na een intense duik in de oceaan. Een perfecte cliffhanger om een voorproefje te geven van wat er nog staat te komen.

Zin in meer? Op 28 oktober komt de volledige EP uit, en op 3 december kan je Antoine aan het werk zien in Bozar. Tot dan!

Tracklist

  1. Picking Up The Pieces
  2. Kintsugi (feat. Le Motel)
  3. Raakma
  4. Wraath (feat. Jean-Paul Estiévenart)
  5. Reshaped (feat. Dorian Dumont)

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête