Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Foto  van Schacke

29/12/2022 / Pieter-Jan Nerinckx

#trackvandeweek: First Hate - Trojan Horse (Schacke Remix)

Melancholisch en empowering tegelijkertijd

De afgelopen jaren is Kopenhagen niet alleen bekend omwille van haar ijzersterke designers, maar ook voor een nieuwe generatie van talentvolle muzikanten. De groep First Hate behoort absoluut tot de nieuwe garde die de Deense hoofdstad op de kaart heeft gezet. Maar ook in andere scenes is deze muzikale revolutie in de stad, die voorheen vooral bekend stond vanwege haar post-punk en noise scene, voltrokken. 

De laatste zes jaar rezen ongelooflijk veel nieuwe Deense gezichten naar de top in de techno scene, waaronder Mama Snake, Sugar, Courtesy, Niki Istrefi, Rune Bagge en Schacke. Deze laatstgenoemde producer behoort ongetwijfeld tot onze favorieten. Schackes remix van 'Trojan Horse', zijn favoriete plaat van First Hate, is trancey, melancholisch en draagt een sense of empowerment met zich mee. Voeg daar nog eens de betoverende stem van Anton Falck Gansted aan toe en je krijgt een waar meesterwerk.

Kopfoto: © Schacke

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête