Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Foto  van Celebration Of Life, gemaakt door Illias Teirlinck

11/03/2024 / Warre Vanhoutte

Een duik in de line-up van Celebration Of Life

Gemeenschapsgevoel en zelfexpressie, belichaamd door een krachtige line-up.

Celebration of Life is een evenement georganiseerd door de mensen achter het legendarische FANKLUB, bekend van Blast your Ghetto en Scandals, in samenwerking met TRIX. Opgericht in 2021, viert het evenement op 16 maart 2024 zijn 4e editie. Het streeft ernaar een safe space te creëren voor queers en hun bondgenoten om gezamenlijk elektronische muziek te vieren. Het is meer dan alleen een indoor festival; het is een oefening in gemeenschapsopbouw, waar zelfexpressie, zelfbevrijding en respect centraal staan.

In het kader van hun komend event, doen we een deep dive in de line-up die zorgvuldig is gecureerd. Volgende zeven artiesten mag je zeker niet missen deze zaterdag:

Courtesy

Najaaraq Vestbirk, alias Courtesy, is een Deense DJ en kunstenaar gevestigd in Berlijn. Ze valt op door haar emotionele dansmuziek, met optredens op grote speelplekken zoals Sonar en Berghain. Ze is ook oprichter van Kulør Publishing en heeft samengewerkt met merken als Chanel. Niet de allerminste in de scene en zeker ook een niet te missen live dj act! 

Femmeboyant 

Femmeboyant draait vooral bekende en geliefde nummers. Als iemand die zich op het spectrum bevindt, begrijpt die dat het nachtleven intens en overweldigend kan zijn. Het herkennen van een liedje kan een moment van mentale veiligheid bieden. Hun unieke aanpak zit in het bewerken van deze nummers, waardoor ze een mix van techno, trance, house, disco, en meer kunnen bieden, zodat iedereen geniet.

Jay Jay Revlon 

Jay Jay Revlon is een toonaangevende figuur in de Londonse nachtleven scene, bekend om zijn bruisende DJ-sets en aandacht voor inclusiviteit. Hun beroemde clubavond 'Let's Have a Kiki' is uitgegroeid tot een iconische gelegenheid die divers talent ondersteunt. Als voorvechter van LGBTQ+-rechten versterkt Jay Jay ondervertegenwoordigde stemmen. Met zijn kunst blijft hij grenzen verleggen en een gemeenschap van creativiteit en inclusiviteit bevorderen. 

Melissa Juice

Melissa Juice, de onverschrokken dancefloor demon uit Canada, nu gevestigd in Brussel. Haar sets zijn een mix van zorgvuldige soundscapes en wilde raves. Resident DJ bij Missfitte, mede-organisator van queer-evenementen. Co-host van "Double Double" op Radio Vacarme. Buiten de decks zet ze zich in voor de politieke roots van rave, strijdend tegen schaamte en onderdrukking. Welkom in de wereld van Melissa Juice.

Mohajer

Mohajer, afkomstig uit Gothenburg en nu gevestigd in Berlijn, is een Zweeds-geboren DJ met meer dan een decennium ervaring. Haar dynamische sets, te horen in Berghain, Bassiani en andere bekende locaties, tonen haar intellectuele benadering van muziek. Mohajer mixt old school met groove en krachtige techno, geïnspireerd door haar Perzische roots. Als nieuwste lid van Kopenhagen's Fast Forward en mede-oprichter van MP3, een queer en BIPoC-gefocust feestconcept, brengt ze haar unieke energie naar de Berlijnse underground. Een langverwachte debuutrelease staat op komst.

Logo  van Mohajer
© Mohajer

Sara Dziri

Sara Dziri, geboren in Antwerpen met Belgische en Tunesische roots, heeft zich in enkele jaren gevestigd als een essentiële figuur in de Brusselse elektronische underground. Zo is ze momenteel actief als Artist in Residence bij Fuse. In het Brusselse nachtleven leidt ze Not Your Techno, een platform dat focust op vrouwelijke, queer en POC-artiesten. Met haar muziek en inzet draagt ze bij aan een inclusieve en diverse muziekscene in Brussel.

Vera Mora

Vera Moro is een queer DJ en performer uit Brussel. Haar performances, waarin muziek en dans samenkomen, zijn haar vorm van zelfexpressie. Ze brengt diverse genres samen, van hardhouse tot latincore. Oorspronkelijk uit Verona, Italië, en op jonge leeftijd naar Chili verhuisd voordat ze zich vestigde in Brussel. Vera wil haar muzikale verleden cohesief uitdrukken door verschillende stijlen te verenigen in haar sets. Muziek is voor haar een middel voor dekolonisatie en queer expressie. 

Foto  van VERA MORO, gemaakt door VERA MORO
© VERA MORO

Bekijk de volledige line-up voor Celebration of Life hier. Tickets zijn nog te verkrijgen via deze link

Foto  van Celebration Of Life, gemaakt door Illias Teirlinck
© Illias Teirlinck
Kopfoto: © Illias Teirlinck

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête