Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Richie Hawtin

30/11/2020 / Sophie Daniels

Richie Hawtin doorbreekt stilte met Time Warps EP

De EP komt uit op het nieuwe label From Our Minds.

Richie Hawtin brengt na 20 jaar nog eens een dancefloor gerichte EP uit. De laatste dateert van 1999 toen hij Minus Orange op Plus 8 uitbracht. Intussen is Richie wereldberoemd en heeft ook zijn label grote stappen gezet. Als een van de pioniers in het genre richtte hij aan het begin van de jaren '90 het label Plus 8 op, waarop hij in 1993 de eerste minimal-hit ter wereld, Spastik, uitbracht onder het duistere pseudoniem Plastikman.

Weinigen kunnen de bijdrage van Richie Hawtin aan techno in de afgelopen drie decennia evenaren. Hij is een man van veel aliassen waaronder Plastikman en F.U.S.E en richtte iconische labels op als M_nus, Plus 8 en Probe. En daar voegt hij nu prompt nog een sublabel aan toe.

Zo zal zijn nieuwe Time Warps EP uitkomen op het nieuwe label From Our Minds. De EP bestaat uit twee lange clubtracks (de tracks duren samen meer dan 30 minuten!), opgenomen tijdens de lockdown. En zo kanaliseert Time Warps de wazige, uitgerekte perceptie van tijd die zo kenmerkend is voor het leven in 2020.

Een vinylrelease volgt op 4 december, deze zal tevens volledig uit gerecycleerd materiaal bestaan.

Tracklist
1. Time Warps
2. Time Stand Stil

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête