Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Cover art van Taum door Recondite

27/01/2022 / Dieter Holvoet

Recondite verrast met een nieuw album, Taum

Drie kwartier aan melodieuze, duistere beats

Na een prachtperformance deze zomer op Extrema Outdoor ben ik opnieuw in Recondite's repertoire gedoken, zonder sindsdien nog een dag van zijn zijde te wijken. Ik ben echt fan van zijn donkere, melodische stijl: zowel tijdens een contemplerende treinrit, een drukke werkdag als op een donker technofeestje laat het me volledig wegdromen.

Vandaar de aangename verassing enkele weken geleden: een nieuwe release op zijn eigen label, Plangent. Het is naar eigen zeggen een erg persoonlijk album, beïnvloed door zowel de emotionele coronasituatie als het contrast tussen zijn stedelijke thuis in Berlijn en zijn vroegere plattelandswoonst in Neder-Beieren. Tussen de tracks vind je de klassieke Recondite-tracks die diep, melodieus en meditatief zijn, maar ook meer edgy, donkerdere beats geïnspireerd door zijn liefde voor hiphop, grime en trap.

Tracklist

 1. Torpid
 2. Resilient
 3. Naif
 4. Fight Thru
 5. Sweet Pain
 6. Detach
 7. Elation
 8. Mutant
 9. Scare
 10. Qualm
 11. Taum

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête