Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Foto  van Kimman

25/05/2023 / Dieter Holvoet

#trackvandeweek: Kimman - Hyperloop

Melodische house van Belgische bodem

Kimman is het alter ego van Bram en Greg, twee vrienden uit Gent die al een afzonderlijke geschiedenis hebben in het producen van diepe, elektronische muziek. Hun project gaat al mee van 2018: zo brachten ze al verschillende releases uit op labels als Frau Blau, Metrica en AOC, draaien ze regelmatig in clubs verspreid over het land en stonden ze zelfs al een aantal edities op Tomorrowland.

Het afgelopen jaar heeft hun muzikale carrière een mooie boost gekregen. Hun nummers worden opgepikt en gespeeld door de groten in het genre en ze worden zelf regelmatig benaderd door toonaangevende labels en organisaties om samen te werken. Het mooiste voorbeeld is hun nieuwste en naar eigen zeggen ook grootste release, 'Hyperloop', die ze uitbrengen op het gerespecteerde Berlijnse label Einmusika.

'Hyperloop', het titelnummer van de EP, is zo'n typische melodische house-anthem dat je zou verwachten van artiesten op labels als Innervisions of Afterlife. Met zijn catchy melodie, trage, veelbelovende buildup en energetische drop is het een perfecte track om naar te luisteren als voorbereiding op zomerfestivals als Extrema Outdoor of Voodoo Village.

Tracklist

  1. Hyperloop
  2. Save Me
  3. Lvl Up
Kopfoto: © Kimman

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête