Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Dansende vrouw tijdens Extrema Outdoor Extra 2021

30/09/2021 / Dieter Holvoet

De meest memorabele acts van Extrema Outdoor Extra 2021

Onze 7 favorieten uit een heel weekend aan topartiesten

Extrema zit er weer op voor dit jaar en onze voorspellingen waren correct: het was een onvergetelijke editie. De lineup was (minstens) even goed als de andere jaren en die 1 stage minder hebben we eerlijk gezegd niet echt gemist. Het was duidelijk dat iedereen blij was om terug te zijn, de vonken vlogen ervan af! In de loop van de drie dagen zagen we te veel topartiesten om te kunnen vermelden in één artikel, dus daarom geven we jullie een selectie.

Pole Folder & Jinadu

Over de Brusselse DJ/producer/live artiest Pole Folder schreven we onlangs nog ter gelegenheid van zijn nieuwe EP, The Great Beyond. Op Extrema was hij vergezeld van Jinadu, de stem achter het titelnummer van de EP. Zijn live vocals gingen hand in hand met Pole Folder's melodische technoklanken. Zijn techniek en zijn overgangen waren feilloos en het feit dat hij een mix tussen een dj set en een live performance bracht maakte dat des te meer indrukwekkend.

Pole Folder op zaterdag van Extrema Outdoor Extra 2021
© Simon Leloup
Pole Folder op zaterdag van Extrema Outdoor Extra 2021
© Simon Leloup

Trym

Trym krijgt de prijs voor meest absurd energetische set: hard techno & trance, acid, corny pop samples, bpm's die door het dak schieten. Hij was te vinden in District 6, de grote overdekte tent waar het hele weekend lang de hardste genres te horen waren. Eén nummer dat me is bijgebleven is zijn rework van 'Désenchantée' van Kate Ryan. Tegelijk stampen en meezingen met een popnummer, da's het laatste wat ik verwachtte te doen op Extrema!

Trym op zaterdag van Extrema Outdoor Extra 2021
© Max Kneefel
Trym op zaterdag van Extrema Outdoor Extra 2021
© Max Kneefel
Trym op zaterdag van Extrema Outdoor Extra 2021
© Nachtschaduw

Recondite

Recondite bracht voor mij een van de meest memorabele optredens van de zomer. Hij bezorgde een prachtige live performance met zijn betoverend duistere stijl van melodische techno. Hypnotiserende melodieën, subtiele drops. Ook de setting was perfect: onder de donkere hemel kon je bewonderen hoe een lasershow dichte wolken rook deden dansen. Werkelijk hypnotisch, je waande je op andere planeet. Benieuwd naar zijn muziek? Onderstaande set kan je een idee geven van de ervaring.

Recondite op zaterdag van Extrema Outdoor Extra 2021
© Nachtschaduw
Recondite op zaterdag van Extrema Outdoor Extra 2021
© Nachtschaduw

Milo Spykers

Milo Spykers verraste met een heel donkere, energieke set. Een raar contrast met de prachtige, zonnige dag, maar dat maakte zijn performance niet minder goed. Zijn techno had met momenten een retro tintje, iets wat je ook herkent in zijn net uitgebrachte Belgian Bass EP. We spraken hem enkele weken geleden ter gelegenheid van die EP, dat interview kan je hier lezen. Voor wie er niet bij was, of voor wie erbij was en de energie wilt herbeleven: de set werd gelivestreamed en kan nu herbeluisterd worden op Facebook of Soundcloud.

Milo Spykers op zondag van Extrema Outdoor Extra 2021
© Nachtschaduw
Milo Spykers op zondag van Extrema Outdoor Extra 2021
© Nachtschaduw

Deer Jade

Deer Jade krijgt de prijs voor meest underrated performance van Extrema Outdoor Extra. Ze was te zien aan District 1, de overdekte strandstage. Er was verassend weinig publiek, ik vermoed doordat de stage zo afgelegen is en omdat er op het zelfde moment veel bekendere artiesten elders aan het draaien waren. Dat heeft de pret echter niet bedorven, integendeel zelfs: de overvloed aan dansruimte en het aangename publiek maakte het een verrassend leuke ervaring. Neem daarboven nog eens haar hoogst kwalitatieve set en je hebt een geweldig feestje! Ze draaide zoals vaak een dromerige mix van melodische, progressieve house en techno met organic/tribal tintjes. Denk maar aan labels als Stil vor Talent en promotors als Gardens of Babylon. Die brede waaier aan stijlen maakte haar set veel gevarieerder en geanimeerder dan veel gevestigde namen die dat weekend te zien waren.

Deer Jade op zondag van Extrema Extra 2021
© Thomas De Wulf

Damian Lazarus

Afsluiten deden we met Damian Lazarus, die Deer Jade opvolgde aan dezelfde stage. De sfeer en de muziek waren even goed, misschien zelfs nog beter. Beiden zijn DJ's die je werkelijk mee op reis nemen in hun set.

Damian Lazarus op zondag van Extrema Extra 2021
© Thomas De Wulf

Jeroen Delodder

Na de laatste set vertrokken we naar de camping, waar we nog even genoten van de rust en de warmte aan het kampvuur. De werkelijke afsluiter van het weekend was Jeroen Delodder: de Studio Brussel-dj bracht een perfecte afsluiter vol klassiekers en meezingers, maar dan mooi aan elkaar gemixt in de vorm van een house- en technoset. Voor het allerlaatste nummer die door de speakers knalde van het festival gaf hij de eer aan 'Together Again' van Janet Jackson. Interessante, maar passende keuze! Het voelde inderdaad heel goed om terug samen te zijn. Een dikke merci, Extrema!

De set van Jeroen Delodder op zondag van Extrema Extra 2021
© Annika Wallis
Kopfoto: © Nachtschaduw

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête