Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Foto van Overmono, gemaakt door Overmono

12/05/2023 / Evelyne Vanherf

Overmono dropt hun meest ambitieuze release tot nu toe

'Dit album is een liefdesbrief aan de reis die we tot nu toe hebben afgelegd'

Vandaag komt het debuutalbum uit van Overmono en ik moet bekennen dat ik naar aanleiding van hun release verschillende nummers op repeat heb laten afspelen en stiekem aan het wachten ben op de vinylplaat. Hoor je het al kraken? Ik kan eerlijk gezegd niet wachten. Deze zomer zijn ze te zien op verschillende festivals in het Verenigd Koninkrijk en zaterdag 15 juli in ons eigen Belgenland op het Dour Festival. Met hun muziek dat een crossover is tussen genres als drum and bass, garage, jungle, techno en pop, is Overmono de nieuwste Britse sensatie in de elektronische wereld. Aftellen naar de zomer! 

(Lees verder onder de afbeelding)

Foto van Overmono, gemaakt door Overmono
© Overmono

In de afgelopen twee jaar hebben we zoveel tijd doorgebracht op de weg, muziek makend wanneer we maar konden. Het was altijd heel inspirerend om voortdurend te bewegen en het bracht ons ertoe om veel te experimenteren en plezier te hebben met hoe we akkoorden of gehakte en gepitchte vocals creëerden. Dit album is echt een liefdesbrief aan de reis die we tot nu toe hebben afgelegd en geeft aan waar we naartoe willen.

Tom & Ed Russel

Overmono, ook wel gekend als de gebroeders Russel, bestaat uit twee broers die ook elk hun eigen muziek brengen. Tom (alter ego Truss) & Ed (alter ego Tessela) zijn afkomstig van de UK (Wales) en hebben daar doorheen de jaren zowel apart als samen een stevig publiek opgebouwd. Al meerdere jaren worden ze gerekend tot twee van de meest toonaangevende producers in de Britse technoscene. Hun songs Kymin lea (Truss) en Rough 2 (Tessela) zijn klassiekers binnen de UK underground. Beluister hieronder deze twee klassiekers. 

(Lees verder onder Bandcamp)

Onder het gezamenlijke alter ego Overmono brengen de heren hun liefde voor 90's raves, trance en breakbeats samen op zinderende singles en ep's. Sinds hun oprichting heeft Overmono doelbewust een fanbase opgebouwd die hen aankondigt als één van de meest originele hedendaagse elektronische live acts in het Verenigd Koninkrijk. Een reeks baanbrekende club EP's tussen 2020 en 2022 bouwde een momentum op en culmineerde in hun doorbraak club single, So U Kno, die de harten van clubbers veroverde en een bonafide fenomeen werd toen de dansvloeren weer open gingen. 

Ze stonden in de eindejaarslijstjes van Resident Advisor, Pitchfork, DJ Mag en Mixmag. Sindsdien is Overmono uitgeroepen tot 'Best Live Act' bij de prestigieuze DJ Mag Best of British Awards, hebben ze hun aangepaste audiovisuele live show meegenomen naar de meest geloofwaardige festivals over de hele wereld, waaronder Glastonbury, Movement Festival, Dekmantel en naar uitverkochte menigten in Londen, LA en NYC als onderdeel van hun debuut headline tour vorig jaar. 

Nu keert Overmono terug om hun meest ambitieuze release tot nu toe te presenteren. In dit twaalf tracks tellende project, reist Overmono door een krachtige distillatie van hun muzikale carrière tot nu toe. Good Lies herschikt en verweeft boeiende vocale stukken in een reeks multi-genre elektronische geluiden die moeiteloos flitsen tussen euforie en melancholie.

De single Is U werd uitgebracht in januari dit jaar en ligt in lijn met een filmische nieuwe visual, geschoten en geregisseerd door langdurige medewerker, fotograaf en filmmaker Rollo Jackson. Samen met het eerder uitgebrachte Walk Thru Water (waar ik nog altijd kippenvel van krijg bij het beluisteren), krijgen fans een inzicht in de dynamische ingewikkelde producties en opvallende visuals die komen en gaan. 

Beluister hieronder een aantal nummers van hun nieuw album en geniet van dit uitzonderlijk duo. 

Tracklist

 1. Feelings Plain 
 2. Arla Fearn 
 3. Good Lies 
 4. Good Lies (Outro) 
 5. Walk Thru Water (feat. St. Panther)
 6. Cold Blooded 
 7. Skulled 
 8. Sugarushhh 
 9. Calon 
 10. Is U 
 11. Vermonly 
 12. So U Kno 
 13. Calling Out 
Kopfoto: © Overmono

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête