Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Bob Jeusette

05/10/2023 / Evelyne Vanherf

MOVULANGO kondigt tweede EP aan met nieuwe single Differently

The Irony is een diepere kijk in het universum van de artiest en verkent de grenzen van zowel het elektronische als het akoestische spectrum.

De beloftevolle Belgische muzikant en producer Movulango is terug met nieuwe muziek, en hoe! Zijn nieuwste project The Irony is een diepere kijk in het universum van de artiest en verkent de grenzen van zowel het elektronische als het akoestische spectrum. Waar in de begindagen Movulango met zijn muziek vooral de focus legde op zijn Ableton-talent, is deze gaandeweg uitgegroeid tot nummers met gitaar. De afgelopen jaren werkte hij in de studio DEEWEE, naar het gelijknamige label van Soulwax-broers Dewaele

Bob Jeusette
©

Bob Jeusette

Na het opmerkelijke debuut van zijn EP Mirror In Man, die kosmische folkjams en Balearische pop raakte, heeft de Belgische zanger-producer Mozes Mosuse alias Movulango deze week zijn tweede project The Irony aangekondigd, een EP met vijf nummers die op 24 november uitkomt via Soulwax's DEEWEE-label. Bij de aankondiging van zijn nieuwe EP hoort de eerste single 'Differently' – een uitje doordrenkt van nostalgie dat zichzelf probeert te verzoenen met de harde realiteit.

De Belgische muzikant en producer staat niet stil, dat is overduidelijk. Ook het ontwikkelen van muziek is zoeken naar een proces dat het meest effectief voor hem is. "Het moeilijkste is niet om aan een nummer te beginnen," legt hij uit vanuit zijn basis in Brussel, nadat hij onlangs verhuisd is van DEEWEE's thuisbasis in Gent. "Maar de tijd vinden om ze af te maken. Mijn concentratievermogen is niet altijd even lang. Maar mijn liedjes groeien met me mee." 

Gedurende vijf nummers bewandelt Movulango zich een boeiend pad door gemuteerde elektropop op Differently, woozy elektronica op Make a Run for It, kosmische trip hop op It Already Happened, de zwoele shoegaze van Out for the Count en alle elementen van alle vier op het betoverende titelnummer. Net als The Fall is het allemaal hetzelfde, maar toch ook allemaal anders. Mozes denkt te weten waarom. "Het is zeker de muziek die me drijft," legt hij uit. "Ik probeer het er zo goed mogelijk uit te krijgen. Meestal is het de vonk en dan wat geluiden in mijn hoofd, zoals mensen die dingen zeggen. En dan probeer ik het zo goed mogelijk af te stemmen. Ik probeer het te maken, maar ja, ik ben niet erg goed in het doordacht boetseren van geluiden." Als het zo goed klinkt, maakt het dan echt uit hoe zorgvuldig de geluiden zijn gevormd?

Zijn nieuwste project The Irony is een verder inzicht in de hemelse geest van Movulango, waarbij hij diep persoonlijke verhalen bouwt over gevoel en emotie die zich bundelen in stijgende melodieën en teksten. Je kunt je best doen om te begrijpen wat het allemaal betekent, of je kunt achterover leunen en je geest en ziel laten betoveren. Pure magie en een kippenvel momentje!

Geplande concerten:

12/10 - Thank Us Later - Beursschouwburg, Brussel
11/11 - Cactus Club (DJ set), Brugge
14/12 - STUK, Leuven

Tracklist

  1. Differently
  2. Make A Run For It
  3. It Already Happened
  4. Out For The Count
  5. The Irony
Kopfoto: ©

Bob Jeusette

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête