Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Cover art van Chanfleury LP door Maxime Dangles

26/07/2021 / Dieter Holvoet

Maxime Dangles brengt zijn tweede LP uit, Chanfleury

Het is een melancholisch eerbetoon aan zijn jeugdjaren in de Zuidoost-Franse gemeente Bourg-lès-Valence

Maxime Dangles wordt beschouwd als één van de pijlers van de Franse elektronische scene. Na een eerste EP in 2006 op het label Kompakt van Michael Mayer, ontwikkelde hij zijn artiestieke identiteit rond een melodische en minimalistische technostijl die hij een tiental jaar lang verspreidde over clubs doorheen Frankrijk.

In 2010 ontmoette hij Antoine Husson aka Electric Rescue, wat snel gevolgd werd door een eerste release op zijn label Skryptom Records.

In 2015 verscheen zijn eerste LP genaamd 'Resilience', die direct goed ontvangen werd door vaste waarden als Laurent Garnier. Het was een knaller van een album met de techno sound waarvoor hij bekend stond: melodisch en minimalistisch.

Foto van Maxime Dangles

Chanfleury

Nu, zes jaar later, verschijnt zijn tweede LP genaamd 'Chanfleury' met een rustigere, dromige, electronica muziekstijl. De nummers werden initieel uitgewerkt om live te kunnen brengen: het eerste deel van zijn album speelde hij in 2016 al live. Hij bracht ze met een imposante modulaire synthesizer tijdens Astropolis, een elektronisch muziekfestival in Brest, in het noordoosten van Frankrijk. In het najaar van 2021 is het de bedoeling dat hij het volledige album live zal brengen met de muzikanten Thibault Morel (piano) en Tommy Rizzitelli (drums).

Chanfleury is de naam van een wijk in Bourg-lès-Valence, een Franse gemeente waar Maxime Dangles tijdens zijn jeugd tien jaar heeft gewoond. Elke track op het album herinnert aan die jaren met titels die een persoon oproepen (Gigi), steden (Vélizy, Clamart, Fontenay, Châtillon-Montrouge), plaatsen (Robinson, Scarron, La Coulée Verte, Cascades, Parc de Sceaux) en een krant (Pariscoop). Het album eindigt met 'L'Oiseau Rose', een nummer waarvoor hij de melodie schreef met de ukelele van zijn dochter Alice (voordat hij deze melodie naar de synth transponeerde). Het kinderlijke aspect is ook terug te vinden in de albumhoes, speciaal gemaakt door André Bucci, een Braziliaanse kunstenaar die in Italië woont.

Première

Je kan zijn nummer 'Scarron' alvast exclusief bij ons beluisteren:

Twee andere tracks, 'Chatillon Montrouge' en 'Parc de Sceaux', werden eerder al in première online gezet. Voor de rest van het album zal je moeten wachten tot 30 juli.

Remixes

Als je toch meer fan bent van de hardere techno zal je de twee remix EP's waarschijnlijk meer kunnen apprecieren. De eerste EP werd gereleased op 9 juli en bevat remixes van Arnaud Rebotini, Peder Mannerfelt, Electric Rescue, S8jfou, Hemka, SRAMAANA. De tweede EP verschijnt op 13 augustus en bevat remixes van Remco Beekwilder, Wlderz, Xl.iks, Maelström en Giselh.

Tracklist

 1. Robinson
 2. Scarron
 3. Pariscope
 4. Vélizy
 5. Clamart
 6. La Coulée Verte
 7. Cascades
 8. Parc de Sceaux
 9. Gigi
 10. Fontenay
 11. Châtillon Montrouge
 12. L'Oiseaux Rose