Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Cover art van Chanfleury Remixes EP 2 door Maxime Dangles

23/08/2021 / Dieter Holvoet

#trackvandeweek: Maxime Dangles - Scarron (Xl.iks Remix)

Elke maandag onze track van de week

Een paar weken geleden schreven we al uitgebreid over Chanfleury, het nieuwe album van Maxime Dangles. Het is zijn tweede LP, met een rustigere, dromige, electronica muziekstijl. Na een eerste remix EP is er nu ook een tweede verschenen. Terwijl Remco Beekwilder en WLDRZ knallende technoversies brengen van de origineel rustige tracks, gaan Giselh en Maelström voor ravey breakbeat versies. En dan heb je nog de remix van Xl.iks, diegene die ik hier in de spotlight wil zetten.

Het nummer begint rustig, in dezelfde stijl als het origineel, tot de eerste beat valt. Een daverende, dramatische bas die mij persoonlijk instant kippenvel geeft. Ook de rest van het nummer laat een heel dramatische, onheilspellende indruk achter. Ik kan niet wachten om deze ooit eens op een groot soundsystem te horen te krijgen.

Tracklist

  1. Gigi (Remco Beekwilder Remix)
  2. Scarron (Wlderz Remix)
  3. Scarron (Xl.iks Remix)
  4. Clamart (Maëlstrom Remix)
  5. Gigi (Giselh Remix)

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête