Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Artwork van Rebirth Process LP

26/03/2022 / Dieter Holvoet

Giselh - Rebirth Process LP

De Zwitserse producer brengt zijn eerste album uit op Skryptöm Records

Een nieuwe dag, een nieuw pareltje op een van onze favoriete Franse labels: Skryptöm. Deze keer is het een release van Giselh, een relatief onbekende Zwitserse producer die na twee EP's zijn eerste LP presenteert. Het album noemt 'Rebirth Process' en is het resultaat van twee jaar producen in verplichte lockdown, beïnvloed door de landschappen van Genève en zijn grote aandacht voor details.

Het is een heel gevarieerd album: het begint met 'Sirius', een opbouwende electronicatrack, om daarna met 'However' over te schakelen naar daverende broken beats. Wat volgt is 'Stucked On The Bronx', een klassiek peak-time technonummer. Ook doorheen de rest van het album voelde Giselh niet de nood om zich vast te houden aan één stijl, iets wat ik erg kan appreciëren bij producers en DJ's.

Mijn favoriete track en eerlijk gezegd de aanleiding voor het reviewen van dit album, is de titeltrack van het album: 'Rebirth Process'. Een erg melancholisch nummer met broken beats en een synthesizermelodie die door merg en been snijdt.

Het album wordt uitgebracht op 8 april, maar in tussentijd kunnen we alvast exclusief met jullie het nummer 'Polyphonic Murder' delen.

Tracklist

 1. Sirius
 2. However
 3. Stucked On The Bronx
 4. Painless
 5. Islanders Pulse
 6. Mirfak
 7. Prohibus Tools
 8. Red Cloud
 9. Southern Chords
 10. Rebirth Process
 11. Polyphonic Murder
 12. Raised Mirror

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête