Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Foto van Pelace

23/01/2023 / Dieter Holvoet

Echoes, het laatste album van het Hasseltse electronicaduo Pelace

Een tiendelig verhaal met compromisloze breaks, diepe en meeslepende melodieën en prachtige repetitieve zang

Pelace is een samenwerking van twee Hasseltse jongeren, Jordy Cosemans & Jannick Warnier. Naast hun muzikale project zijn de twee ook goede vrienden in het echte leven, wat doorheen het project al meermaals een inspiratiebron geweest is voor hun muziek.

Echoes is een prachtig coherent album, zo eentje waarvan ik hou om ze van begin tot eind, in de juiste volgorde uit te luisteren. Een tiendelig verhaal met compromisloze breaks, diepe en meeslepende melodieën en prachtige repetitieve zang.

Mijn favoriet is het hoofdnummer, ‘Echoes From The Past’. Dit nummer staat voor het kenmerkende geluid van Pelace, een mix van allerlei soorten elektronica. Gebroken beats, door elkaar gevlochten synths, een reese bass en vocals die het geheel aan elkaar hechten.

Het album is al sinds oktober digitaal beschikbaar en zal heel binnenkort ook beschikbaar zijn als dubbele vinyl, te koop online via Bordello A Parigi, in een kleine selectie Duitse platenwinkels en in de Brusselse zaak Crevette Records.

Artwork van Echoes, in opdracht van Pelace
© Pelace

Naast hun producties heeft het duo ook een liveset op hun naam staan, die ze het afgelopen jaar meermaals hebben mogen brengen: nergens minder dan Extrema Outdoor, als voorprogramma van Ross From Friends in de AB en dichter bij thuis, op het Borgloonse Release Festival. Wil je hun show graag al eens meemaken in je living? Check dan zeker eens hun YouTubekanaal, waar een eerste versie te zien is die ze tijdens de coronaperiode klaarstoomde.

Tracklist

 1. Trapped Forever
 2. Deep Sea Dreaming
 3. Patterns
 4. Kali
 5. Forever Together
 6. Break Ups
 7. Echoes From The Past
 8. Floating
 9. Pushing You Away
 10. I Won't Hesitate
Kopfoto: © Pelace

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête