Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Foto  van DC Salas, gemaakt door Victor Pattyn

08/09/2023 / Evelyne Vanherf

DC Salas dropt nieuwe EP 'TIO' met energieke tracks

Deze omvat UK bass, prog house, acid en trance.

Fuse Resident DC Salas is een Belgische DJ en producer afkomstig uit Brussel. Met house, techno, disco & new beat neemt Diego je in zijn sets mee op een gevarieerde reis waarbij energie altijd voorop loopt. Vandaag dropt DC Salas een nieuwe EP met vijf nummers getiteld 'Tio', die op het Semi Delicious-sublabel A Lifetime on the Hips (van Demi Requisimo) komt. De ultieme vijftracker omvat UK bass, prog house, acid en trance, allemaal met de unieke en energieke toets van DC Salas.

De EP trapt af met het emotionele titelnummer 'Tio':

Het bevat de stem van mijn peetvader (de oom van mijn vader, die als een broer voor hem was) die onverwacht overleden is enkele maanden geleden. Een week na zijn overlijden vonden we een video van hem (hij vond het vreselijk om gefilmd te worden), met een prachtige toespraak die hij vorig jaar op zijn verjaardag hield. De zang is een uittreksel van deze video.

Fearless Is More' is een nummer waarin de productievaardigheid van DC naar voren komt. Het combineert elementen van de trance uit de jaren 90, met een jackin’ baslijn en vocale samples die beelden oproepen van het vroegere Amnesia Ibiza gouden tijdperk.

De B-kant opent met 'Never Ending Story', een nummer dat spreekt over het brede scala aan invloeden van Salas met een synth-toplijn die klinkt alsof hij rechtstreeks uit de Ancienne Belgique komt. De EP is aangevuld met Slowtospeed, dat melancholische pads naast progressieve synths en een stuwende kracht plaatst naar bas om te zorgen voor een extreem goed afgeronde eerste optreden voor DC Salas op de snelgroeiende imprint.

Tracklist

A1 Tio
A2 Fearless Is More
B1 Never Ending Story
B2 A Departure
B3 Slowtospeed

Kopfoto: © Victor Pattyn

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête