Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
DC SALAS en Anthony Barbarich

17/11/2023 / Evelyne Vanherf

DC Salas & Mirror Minds droppen nieuwe EP - Los Niños Del Parque

Een ode aan hun vriendschap met invloeden van electroclash, vroege electro house, tot new wave en new beat en zoveel meer.

Fuse Resident DC Salas is terug met zijn eigen label Higher Hopes Records en dropt vandaag zijn samenwerking met Anthony Barbarich (aka Mirror Minds) als Los Niños Del Parque. De letterlijke vertaling is de kinderen uit het park, een eerbetoon aan hun vriendschap en de verschillende invloeden van het duo. Het was een lang proces dat meer dan 15 jaar in de oven heeft liggen bakken en eindelijk klaar is om aan de wereld te releasen!  

Na vele jaren van vriendschap, talloze clubbezoeken en jamsessies, besloten ze eindelijk om hun muzikale vriendschapsband te formaliseren en samen te werken aan een aantal nummers. Het resultaat is een EP met 4 tracks, een mix van hun gedeelde passie voor de jaren 2000 electroclash, vroege electrohouse, new wave, new beat en zoveel meer. Met het Los Niños Del Parque-project wilden ze iets speels produceren dat trouw zou blijven aan hun muzikale roots.

Na het uitbrengen van hun eerste nummer op Hard Fist was een volledige EP de volgende logische stap. Het werk duurde vier jaar om tot volledige bloei te komen als gevolg van verschillende obstakels. De titel Frequencias Eternas (Eeuwige Frequenties) vertelt het verhaal van twee oude vrienden, die op de één of andere manier altijd met elkaar zijn verbonden.

De EP wordt compleet gemaakt door opkomend producer Belaria, die haar touch toevoegt aan de EP-track Triangular Dance. De getalenteerde Franse kunstenares maakt deel uit van het Friendsome-collectief en is resident in Badaboum. Eind 2021 werd zij door Beatportal benadrukt als ‘één van de 10 artiesten aan het hoofd van de Franse underground revolutie’. Italo-Disco, EBM, New Wave en synthpop vormen haar elektronische erfgoed. 

Tracklist

A1. Triangular Dance 

A2. Magasin Bio 

B1. Triangular Dance (Belaria Remix) 

B2. Antwerp is Acid

Kopfoto: ©

DC SALAS en Anthony Barbarich

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête