Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Joris Biesmans

10/02/2021 / Sophie Daniels

Biesmans releaset 'Trains, Planes & Automobiles', met Fideles remix

Op 22 februari komt de EP uit.

In 2013 verhuisde hij naar Berlijn en begon er te werken als sound technieker bij de iconische Watergate club. Tevens ook agency en label. Vorig jaar in januari kreeg hij de kans te tekenen bij het label en er fulltime aan de slag te gaan als producer. Zijn eerste EP 'Electric Love' kwam er in januari 2020, EP nummer twee komt nu bijna één jaar later uit.

Maar stilgezeten heeft hij verre van. Zijn studiotijd is de hoogte in geschoten en hij spendeert er per dag zo'n 6 à 8 uur. Meestal werkt hij een twee à drie dagen aan een nummer. 'Ik probeer het moment te vangen, er niet oneindig op door te werken en binnen de juiste vibe te blijven', aldus Biesmans. 'Mensen vergeten snel tegenwoordig, kwantiteit gaat niet boven kwaliteit maar je moet wel blijven releasen'. Benieuwd naar hoe hij in de studio te werk gaat? In december maakte hij live een track voor Beatport, de video kan je hier bekijken.

Zijn nieuwe EP 'Trains, Planes & Automobiles' die op 22 februari in de rekken ligt, is al eventjes klaar. Biesmans: 'De EP is vorig jaar gemaakt en was gepland om nu uit te brengen. Ik had nog kunnen wachten tot de hele coronapandemie voorbij was, maar ik vond het nu relevant om te brengen.' De EP telt drie tracks, waarvan één remix van Afterlife poulains Fideles. 'Ik wou deze mannen heel graag hebben om mijn track te remixen. Ze waren niet veel aan het spelen en vonden de originele track super dus de keuze was snel gemaakt', klinkt het bij Biesmans. 'Ze hebben het nummer naar een andere richting gebracht, met Bicep invloeden.'

Dit jaar staat er nog een EP gepland om TAU, het label van Adana Twins waar hij vorig jaar ook al op releasete. En in maart komt er nog iets uit op het Duitse Aeon, van Alex Niggemann.

Naar aanleiding van de #weekvandebelgischemuziek vroegen we Biesmans ook nog naar een Belgische artiest die we zeker in de gaten moesten houden. Zijn antwoord: Transistorcake. Hij bracht 7 jaar geleden zijn eerste nummer uit dat prompt werd opgepikt door Soulwax en werd gebruikt in het populaire GTA-spel. Dit jaar was hij finalist in De Nieuwe Lichting samen met Aili en maakt hij muziek die je in zijn woorden het best kan omschrijven als 'elektronische muziek dat neigt naar pop. Een knipoog naar de jaren tachtig'. Enjoy!

Tracklist

  1. Biesmans - Trains, Planes & Automobiles
  2. Biesmans - Trains, Planes & Automobiles (Fideles Remix)
  3. Biesmans - Save the Night

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête