Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Biesmans

09/08/2022 / Sophie Daniels

Biesmans is terug op Watergate met Teamworks EP

Belgische producer werkt samen met oa Dusky en Adana Twins

De Belgische artiest beleefde in 2021 een hoogtepunt met de release van zijn debuutalbum ‘Trains, Planes & Automobiles’. Nu brengt hij op zijn geliefde label 'Teamworks' uit, een EP waar hij samenwerkt met 5 verschillende artiesten.

'Holiday' brengt Biesmans in contact met de Deense kunstenaar Kasper Bjørke voor een krachtig stukje kosmische dans, aangedreven door neonsynths en verheven door de nostalgische zang van Jacob Bellens.

Voor 'Shock Therapy' klopt hij terug aan bij TomTheBomb, die ook op het album van vorig jaar stond. Een rijdende housejam meets elektroclash, college rock en pop.

De opkomende Franse artiest Mala Ika maakt haar Watergate-debuut met het fantastische 'Crème Brûlée', een viering van hun gedeelde liefde voor elektro uit de jaren 80.

'Hounds of Hell' is zijn collab met de Adana Twins, ontstaan ​​tijdens een studiomarathon in Hamburg, en is opgebouwd rond een pakkende disco-arpeggio. Voor 'Back in the Daze' strikt Biesmans de gebroeders Dusky, een emotionele electro-cut gemaakt voor nachtelijke momenten.

De EP komt uit op 19 augustus op Watergate Records.

Tracklist

  1. Biesmans & Kasper Bjørke - Holiday feat. Jacob Bellens
  2. Biesmans & TomTheBomb - Holiday
  3. Biesmans & Mala Ika - Crème Brûlée
  4. Biesmans & Adana Twins - Hounds of Hell
  5. Biesmans & Dusky - Back in the Daze
Kopfoto: © Marie Staggat

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête