Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Afbeelding

30/10/2016 / Sophie Daniels

Raven in je living: Boiler Room introduceert virtual reality-club in Londen

Een rave in je living. Met bijvoorbeeld Richie Hawtin en Chris Liebing als gasten. Binnenkort is het niet meer dan realiteit. Want het reizende elektronische circus Boiler Room heeft aangekondigd dat ze een virtual reality-club gaan lanceren. Veel is er nog niet bekend over het concept, maar de bedoeling is dat de club volgend jaar in Londen geopend gaat worden.

Boiler Room zelf zegt dat hun publiek vooral bestaat uit mensen die online optredens bekijken. Die er in persoon niet meteen bij kunnen zijn maar toch de muzikale ervaring mee willen hebben.

Het pand, dat in 2017 de deuren opent, zal het voor bezoekers mogelijk maken om optredens met een VR-headset te volgen. De sets die in de VR-club worden opgenomen, zullen te bekijken zijn via de Inception-app voor Samsung Gear VR, iOS en Android. Zo lijkt het alsof je in Londen bent terwijl je eigen in je living naar het optreden aan het kijken bent.

Hieronder zie je een voorbeeld van een VR-sessie van Run The Jewels. 

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête