Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Crossroads 2018

27/06/2018 / Sophie Daniels

Crossroads 2018: onze 5 aanraders

Vorig jaar konden we voor de eerste keer kennismaken met het fijne concept Crossroads, georganiseerd door de Brusselse danstempel Fuse. Het werd een zalige eerste editie met een heel gevarieerde programmatie. Zo kon je er onder meer Robert HoodTama Sumo en DVS1 aan het werk zien. Het festival vond, net als dit jaar overigens, plaats in het Vijverpark in Anderlecht. Het werd een succesvolle eerste editie en natuurlijk smaakte dit naar meer voor het Fuse-team. Dit jaar zijn ze op 8 juli terug met een (volgens ons althans) nog specialere line-up. Deze keer hebben ze ook een nieuwe partner gevonden: de Gentse Kompass Klub.

Wij kozen er alvast onze 5 aanraders voor jou uit! (Absolute headliner Jeff Mills laten we eventjes buiten beschouwing, want The Wizard is natuurlijk buiten categorie.)

1/ Helena Hauff

Het is niet voor niks dat we Helena Hauff als absolute nummer 1 aanraden voor Crossroads 2018. Dé Duitse revelatie op vlak van EBM, rave en (experimentele) techno hoort zonder enige twijfel thuis op een evenement als Crossroads. Haar sets zijn snoeihard en haar producties zitten vol met genialiteit als je van straight forward rave-muziek houdt. De liefde voor Hauff (van onze redacteur) komt er voornamelijk dankzij haar geniale passage op Dekmantel Festival. Toen speelde ze op 3 uur tijd zowel de Greenhouse-stage als de Boiler Room helemaal plat. Daarnaast slaat ze een iets andere weg in dan de gemiddelde technoproducent en maakt ze gretig gebruik van haar kennis over de new wave-periode en houdt ze van het stevigere werk.

2/ DJ Nobu

Voor sommigen onder ons is DJ Nobu een compleet onbekende naam op de line-up. Deze Japanse virtuoos brengt het publiek in vervoering met zijn eclectische cocktail van minimal, techno en af en toe een streepje house. Kortweg, Nobu doet volledig waar hij zin in heeft en zet het elektronische muziekspectrum helemaal naar zijn hand. Het is dan ook uitkijken naar wat hij tijdens Crossroads uit zijn mouw gaat schudden om het publiek nog meer in extase te brengen. Nobu is voor iedereen dé te ontdekken artiest tijdens Crossroads 2018.

3/ Prashlesh (Praslea & Raresh)

Roemenen en house blijft toch een hemelse combinatie. Van zodra je weet dat een line-up enkele Roemenen bevat, weet je dat er plaats is voor ongehoorde kwaliteit. Zo is het niet anders met het gevormde duo tussen Praslea & Raresh. De twee head honcho's van de Roemeense scene komen dit jaar niet voor niets naar Crossroads. Het toont aan dat zowel Fuse als Kompass oog hebben voor meer dan louter 4x4-techno. Het is exact die vernieuwing die de scene nodig heeft; daarnaast zal het publiek Crossroads opnemen als een gevarieerd eendagsfestival vol ontdekkingen en verschillende elektronische genres. Wat ze met Prashlesh precies in huis halen, hoor je hieronder.

4/ Tornado Wallace

Deze guitige Australiër doet ons een beetje denken aan baardgenoten als RY X en Nick Murphy (vroeger bekend als Chet Faker) maar zijn muziek is net dat tikkeltje meer dansbaar. Tussen al het minimal- en technogeweld op Crossroads, komt hij op de proppen met een zomerse salade van disco- en houseklassiekers. Hij stuurt je garantie met een hoop onontgonnen pareltjes naar huis. Wil je weten wat wij precies met 'onontgonnen pareltjes' bedoelen, hoor je hieronder.

5/ Afriqua

Hoewel zijn artiestennaam doet denken aan broeierige temperaturen, savannes en exotische dieren, is Adam Longman Parker toch een van de vele Berlijns-Britse DJ's die de dag van vandaag furore maken door hun eigenwijze stijl extra in de verf te zetten. Je hoort natuurlijk wel geluiden uit de natuur en de typische afro-muzikale invloeden, toch ligt Afriqua's stijl ergens op de brede waaier van house, techno en minimal. Dankzij de kwalitatieve producties kwam hij terecht bij het toonaangevende Gents-Londense R&S Records. Onderstaande plaat is daar een resultaat van.

Verder op de programmatie van Crossroads staan de Russische Vlada, Brusselaar A. BrehmeAlfred Anders, Aroh, Kompass Klub-resident Massimo Mephisto, Nathan Oye b2b Issa Maiga en last but not least Fuse-legende Pierre.

Ten slotte raden we je natuurlijk het allerbelangrijkste aan: een toegangskaartje voor dit heerlijke eendagsfestival aan het Vijverpark in Anderlecht. Dit kost je momenteel 27 euro (inclusief servicekosten). Een kleine cent voor heel wat kwaliteit, als je het ons vraagt. Ze zijn momenteel te koop via de Crossroads-pagina op Resident Advisor.

Kopfoto: © Kris Van De Sande

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête