Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Foto van STUK, gemaakt door Joeri Thiry

STUK

  • Concertzaal

Over

STUK is een interdisciplinair kunstencentrum in Leuven: dat wilt zeggen dat ze zich inzetten op zowel geluid, beeld als dans.

't Stuc ontstond eind jaren ‘70 als laagdrempelig studenteninitiatief waar je kon pottenbakken en discodansen. Doorheen de decennia groeide STUK door tot een professioneel kunstencentrum met een hart voor elektronische muziek: van Floating Points over Kode9 tot Holly Herndon - ze stonden er allemaal.

Toch kan je er qua elektronische muziek vooral experimentele optredens verwachten. Aangezien ze hier niet echt de infrastructuur voor hebben - en dit ook niet echt hun core business is - zijn feestjes hier eerder uitzonderlijk. Dat verandert natuurlijk nu ze in samenwerking met Het Depot tijdelijk de oude Manhattan club terug een invulling geven, meer daarover lees je hier.

In STUKcafé is de programmatie iets anders: die staat bekend voor hun gratis jazzconcerten - Jazz Op Zondag tot caféoptredens en dj-sets.

Wil je graag meer leren over de geschiedenis van STUK aan de hand van de mensen die het zelf hebben meegemaakt? Luister dan zeker eens naar de podcast van Nachtwandeling over STUK.

 

 

Events

Nieuws

Kopfoto: © Joeri Thiry