Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Afbeelding

05/07/2016 / Sophie Daniels

Wir Tanzen nodigt Dax J, Keith Carnal en Man Outta Space uit op in RETRAITE

Van vrijdagmiddag 12.00u tot maandagochtend 05.00u, waarbij de vrijdagnacht en zaterdagnacht een open einde hebben. 12Inch City heeft weer zijn beste beentje voorgezet met in RETRAITE. Vier dagen in retraite in een klooster. Een klooster, dat tot de jaren 80 in gebruik was bij de zusters van de Goddelijke Voorzienigheid, en verscholen ligt in een prachtig bosrijke omgeving.

De programmering wordt verzorgd door de beste techno en deephouse partijen uit Nederland: 8Bahn, Parody (Paradigm), Tomorrow Is Now Kid, District25, Studio Sonsbeek, Festimi, Donker Collective,miniMahlzeitl (RUIS), Radio Galaxy, CULT, Pablo Discobar, Atomicfm, Chocolate Club, Industrial Chaos, Bondgenoten.

Maar ook Wir Tanzen werd als enige Belgische organisatie uitgenodigd. We bejubelden hen al eens in onze Organisaties To Watch-gids en ook in Nederland staan ze hoog aangeschreven. Zij nodigen zaterdagnacht het gros van de techno uit met namen als Dax J, Keith Carnal en hun eigen resident Man Outta Space.

Dax J is aan een mooi seizoen bezig en laat een spoor van verwoesting na in Europa, een rave DJ pur sang in Engelse traditie. Als labelbaas van Monnom Black gaf hij al onderdak aan artiesten als Emmanuel en één van Nederlands grootste talenten: stranger. Ook Keith Carnal, lid van Affin Records van Joachim Spieth, staat al enkele jaren aan de top in de Nederlandse technoscene. Nadat Chris Liebing zijn Irrational Behavior draaide op Time Warp in 2014, kende iedereen 'em en de rest is geschiedenis.

De twee producers werden in februari op de affiche gezet door Wir Tanzen in de Fuse en dat moet in de smaak gevallen zijn. Beide heren worden bijgestaan door Man Outta Space, een talent van eigen bodem én graag geziene gast op heel wat technofeestjes in België.

TIP: Ook het podium van District25 en Industrial Chaos zijn aanraders.

Tickets voor het festival zijn zo goed als bijna allemaal de deur uit, dus wees snel als je er nog bij wilt zijn. De zon gaat voor het eerst sinds lang nog eens schijnen en het is maar anderhalf uurtje rijden.

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête