Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Dyen - Neorave

26/02/2020 / Sophie Daniels

Waarom je dit weekend naar Neorave moet gaan

Brussel maakt zich klaar voor loeizware technonacht.

Dit weekend moet je in Brussel zijn. In FFormaTT meer bepaald. Want daar vindt Neorave plaats, een samenwerking tussen Rave Alert én Neoacid.

FFormaTT palmt sinds zomer 2019 de kelder in het voormalige kantoorgebouw van Actiris aan het Brusselse Beursplein in. Top notch locatie. Gooi daar nog wat van de spannendste techno-acts van het moment bij en je hebt een succesformule.

Op de rol staat de 20-jarige DYEN, afkomstig van Nederland en woonachtend te Rotterdam. Hij maakte zichzelf vorig jaar oppermachtig door zijn hitmachine 'The Afthermath' en laat zich graag inspireren door 90's Old School Techno en harde industriële tracks.

Tweede in de rij is JacidOrex, een artiest van eigen bodem maar een die vooral veel faam maakt in het buitenland. Zo had hij al zijn eigen showcases in Parijs en Lille en stond hij te draaien in New York.

Hij wordt bijgestaan door X&trick. Deze artiest was één van de eersten die België introduceerde en inspireerde met breakcore, industrial, braindance en hardcore. En dat voor nu al meer dan 20 jaar.

Ook het Franse wonderkid Incident Prism zakt dit weekend af naar Brussel. Tim Tama, I Hate Models en AIROD zijn grote fans en draaien zijn muziek meer dan regelmatig. En hij zit sinds kort ook bij het Rave Alert booking agency.

Hard trance, classic rave en hard techno zijn de noemers die Jan Vercauteren het best omschrijven. Wij ontdekten dit talent al twee zomers geleden, sindsdien bracht hij al platen voort op KTK Records en The Meaning Of Rave en mag hij AnD, Regal en SFPDJ tot zijn volgers tellen.

Neorave gaat door op 29 februari in FFormaTT te Brussel. Tickets kosten 10 euro.

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête