Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Foto  van MODUL'AIR

08/12/2022 / Pieter-Jan Nerinckx

MODUL'AIR en Rave Alert pakken uit met NYE in Flanders Expo

Naast enkele internationale toppers kijken wij vooral uit naar het lokaal talent

Eindelijk mogen we terug Nieuwjaar vieren zoals het hoort! Er staan natuurlijk heel wat goeie feestjes gepland, maar MODUL'AIR en Rave Alert pakken deze NYE uit met een sterke line-up van internationaal gevestigde waarden en lokaal talent. MODUL'AIR kennen we natuurlijk van hun sfeervolle open airs in Flanders Expo tijdens de zomermaanden en het Belgische label Rave Alert staat wereldwijd bekend als prediker van de neorave style. Een golden combo dus! Ondertussen is ook de line-up bekend en naast 999999999, Nur Jaber en VCL kijken wij toch vooral uit naar het lokaal talent. Ontdek hier onze top 3.

1. Klakmatrak b2b Wørtaal

Brent Vanneste, de techno- en metalproducer bekend van STAKE, startte Klakmatrak met zijn beste vriend Dreeten Van Maris aan de mike. Ze combineren gabber, frenchcore, speedcore, industrial noise, hardcore, punk en disco tot hun eigen abstracte sound. De liveshows zijn zeer energiek, chaotisch en hard. Deze twee artiesten delen de decks met Wørtaal, een dj duo dat in korte tijd een grote bekendheid verwierf in de stad Gent. We zijn erg benieuwd wat dit kwartet ons zal brengen tijdens deze heftige nacht!

Foto  van KLAKMATRAK, gemaakt door Jeroen Jacobs
KLAKMATRAK. © Jeroen Jacobs

2. Helena Lauwaert b2b Wannes Lenaers

Next up is deze b2b. Helena Lauwaert rees dit jaar naar de top van de Gentse scene. Deze artiest kenmerkt zich vooral door het moeiteloos combineren van een resem aan genres en stijlen in haar sets. House, ghetto, tech house,hardtrance en acid passeren gegarandeerd de revue. Naast deze veelzijdige artiest staat talent Wannes Lenaers, een dj die graag aan de slag gaat met een combinatie van dromerige trance en hard techno. 

Foto  van Helena Lauwaert, gemaakt door Céderic Vandenberghe, in opdracht van Decadance
Helena Lauwaert. © Céderic Vandenberghe

3. Jane Muss b2b Low E

Nog een b2b? Ja, sorry. We konden het niet laten. Last but not least verheugen we ons ook op Jane Muss en Low E. Die eerste is een jonge muzikante uit Brugge gebeten door techno in al zijn subgenres, maar ook door instrumentale muziek, waarbij ze zichzelf begeleidt op de gitaar. Jane is ook vaste radiomaakster bij Villa Bota, waar ze tweewekelijks met haar pittige sets de studio uit zijn dak laat gaan. Low E, ook afkomstig uit West-Vlaanderen staat bekend om zijn opzwepende, trancey sets doorspekt van hardcore en hardstyle. 

Foto  van Low E
© Low E
Foto  van Jane Muss, gemaakt door Elycs_Emiel
© Elycs_Emiel

Meer info vind je op het Facebookevenement. De eerste drie waves van tickets zijn op moment van schrijven al uitverkocht, tickets in de vierde wave kosten je €31,8.

Artwork  van Rave Alert Records
© Rave Alert Records
Kopfoto: © MODUL'AIR

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête