Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Vinyl in a Box

12/04/2018 / Sophie Daniels

Vinyl in a Box: gecureerde elektronische muziek aan je deur geleverd

België is een nieuwe online vinylshop rijker, Vinyl in a Box.

De hernieuwde opkomst van vinyl is niet te stuiten. Elke week popt er wel een plaatselijk platenmarktje op en ook Record Store Day is nog nooit zo populair geweest. Maar online platen kopen, kon tot nu toe enkel nog via het buitenland. En dan nog tegen woeker verzendingskosten.

Daar brengt Ward, brein achter Vinyl in a Box, nu verandering in. Vinyl in a Box is de eerste Belgische online only shop waar je je collectie vinyls kan uitbreiden en kan laten verzenden tegen schappelijke prijzen. "Een Belgische klant kan zijn bestelling laten verzenden vanaf 4 euro en de verzending is gratis voor bestellingen van meer dan 100 euro. Ophalen in Brugge is ook mogelijk. Buitenlandse klanten krijgen ook een korting op verzendkosten."

Ward zelf kocht al muziek van zijn 16e en is er nooit meer mee gestopt. Maar toch kon hij zijn gading niet altijd overal vinden. Of toch niet al te makkelijk. "Een paar maanden geleden was ik op zoek naar het nieuwe Amelie Lens & Farrago-album op ARTS, maar het bleek uitverkocht te zijn op de bekendere Duitse online vinylshops. Op een Franse website was het op voorraad, maar ik kon geen andere plaat vinden om mijn bestelling te combineren. In België vond ik niet echt een moderne website die dit aanbood." Het ideale moment om er zelf eentje op te richten.

Ook over de selectie van de platen is goed nagedacht. Zo vinden we bijvoorbeeld platen van Peter Van Hoesen, Charlotte De Witte en LL321 in de Made in Belgium sectie. Maar ook platen van Anthony Linell, Marco Shuttle en Kalter Ende zitten in de collectie. "In het begin zal de nadruk liggen op technomuziek, maar ik hoop mijn aanbod uit te breiden naar house, disco en andere genres van elektronische muziek. Ook soundtracks zullen binnenkort te vinden zijn op de shop, omdat ik geniet van de epische stijl van soundtracks en hun illustraties." Er staan nu ongeveer zo'n 400 platen te koop op te shop. Maar dit aantal wil Ward graag nog verhogen.

Benieuwd naar het aanbod van Vinyl in a Box? Check dan hier hun website.

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête