Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Promo

19/12/2018 / Sophie Daniels

Kobosil maakt remix van 'Here comes the storm'

Belgisch EBM-vedette Radical G duikt weer op met heruitgave van Here comes the storm + remix van het Berghain wonder Kobosil.

4 januari dit jaar. Kobosil zet een filmpje online van zijn optreden op Reaktor Events in Amsterdam. De video gaat hard en haalt in geen tijd 180 duizend views. De track? Eentje van Belgisch/Amerikaanse makelij.
'Here comes the storm' vertaalt perfect wat EBM anno 2013 luidt. Het geluid van Radical G is al behoorlijk duister, maar met de vocals van The Horrorist, die flirt met techno, hardcore en borderline EBM, wordt deze EP een echte kaskraker.
Radical G is het geesteskind van Glenn Keteleer. 'Het was de laatste tijd bewust rustig rond dit alias sinds mijn laatste album 'Mankind' in 2015' aldus Glenn. 'Vreemd genoeg blijft het album doorverkopen. Zo merkte ik laatst dat Phase Fatale het aankocht via mijn Bandcamp. Het is en blijft een alias dat op zichzelf leeft. Zo speelden The Horrorist en ikzelf een live concert op 1 december in Mexico. Een concert dat zo goed als uitverkocht was'.
Behalve Radical G noemt hij zichzelf ook wel eens Linear Straight. Enige constante in zijn veelzijdige producties op labels als Konsequent Records, Illogic en zijn eigen Kaskaderi Records is de manier waarop hij dingen tot leven brengt in zijn muziek. Zijn signature sound.
Maar met deze track is iets bijzonders aan de hand. De opnames vonden pakweg zes jaar geleden plaats, maar duikt nu weer op alle sociale media kanalen op. Kobosil draait 'em grijs. Vorig jaar hadden hij en Glenn al eens contact, destijds over het plannen van een remix van de nieuwe collab EP die er aan komt met Oliver Chesler. 'We hadden al eens gepolst bij Max om een remix te doen. Er is toen wel feedback gekomen, maar tot het eindresultaat bleef een beetje uit.' Tot we een paar maanden toch plots een verassende mail kregen. 'Ik lag in m'n bed en werd wakker gebeld door een Duits nummer. Hey Glenn, it's Max hoorde ik aan de andere kant van de lijn. Hij vroeg ik het nummer kon sturen. Geen idee over welk nummer hij het had. Tot duidelijk werd dat het ging over originele versie van 'Here comes the storm'. Hij wou de track remixen en uitbrengen via zijn eigen label, R - Label Group.' En zo geschiedde.
Behalve een goed verhaal is 'Here comes the storm' gelukkig ook een goeie track. En de remix doet daar nog een schepje bovenop. De EP komt uit op het label van Kobosil zelf in een limited 10-inch formaat, met aan de A-zijde de originele track en aan de B-zijde de remix van Kobosil.

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête