Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Kerstmis

15/12/2022 / Sophie Daniels , Dieter Holvoet

Hét perfecte kerstcadeau voor muziekliefhebbers!

Scoor nog snel deze eindejaarscadeaus voor je naasten.

Geen zin om weer maar eens onderbroeken, sokken of een envelop met geld te krijgen als eindejaarscadeau? Wij groeven door de diepste krochten van het internet op zoek naar de leukste cadeau's om te geven aan elektronische muziekliefhebbers, ravers of ouders die vroeger wel eens naar de Cherry Moon gingen maar nu eigenlijk niet echt meer up-to-date zijn.

 

Sokken met het logo van Bicep
© Bicep

Sokken van Bicep

Als je dan toch sokken moet krijgen als cadeau, laat het er dan ten minste unieke zijn. Samen met hun album Isles slingerden de Ierse iconen een heuse merch-lijn de wereld in. Sokken van Bicep onder de kerstboom? Yessss!

Foto van de compilatie LP van de film Zillion.
©

Musicstation.be

Vinyl van Zillion

Word terug naar de tijden van Zillion gekatapulteerd met deze zopas uitgebrachte compilatie. Het gaat hier niet over de originele soundtrack die door Goose bandlid Bert Libeert a.k.a. B1980 gecomponeerd werd: de nummers op deze compilatie zijn een reeks ultieme trance- en eurodanceklassiekers die niet alleen in de film voorkwamen, maar ook ver daarvoor al bekend waren.

Wil je leren hoe je kan ingrijpen als getuige van grensoverschrijdend gedrag? Ken je iemand die wil opkomen tegen seksuele intimidatie? Schenk dan eens een bystander / consenttraining! Deze workshop is een onderdeel van een programma om ongewenst seksueel gedrag te verminderen en gezonde relaties aan te moedigen. Iedereen is welkom, maar de opleiding is vooral gericht op feestgangers. Schrijf je in via het formulier en ontvang de cadeabon in je brievenbus.

Cover van 'Wat de fok, ouwe' door Arne van Terphoven
©

Arne van Terphoven

'Wat de fok, ouwe' van Arne van Terphoven

DJ Dano was in de jaren negentig een van de bekendste DJ's van de wereld. Hij was de koning van de grootste en meest extreme jongerencultuur die Nederland ooit heeft gekend: gabber. Maar met het succes kwam ook de onrust en de angst. Op de top van zijn roem durfde hij soms niet het podium op en verstopte zich op de parkeerplaats. Hij jaagde zijn fortuin erdoor aan drank, cocaïne, vakanties en hoeren. In Wat de fok, ouwe vertelt Dano voor het eerst het hele verhaal.

Rave Icon
©

Rave Icon

Rave Gurner poppetje

Dus, voor degenen onder jullie die een herinnering nodig hebben over een absoluut icoon in het laatste decennium van de popcultuur. De beruchte ‘rave gurner’ werd beroemd nadat hij verscheen in een promovideo voor een nachtclub waarin hij een fantastische tijd leek te hebben. Nu kan je hem kopen als poppetje. De actiefiguur is the koop bij Shark Sandwich Toys door een berichtje te sturen naar de Facebookpagina.

Monopoly Discotheken
©

Group 24

Monopoly voor discotheken

Deze Monopoly-editie neemt je mee naar al het moois dat de Belgische discotheken te bieden hebben. Ze zijn alom tegenwoordig en verspreid over het ganse land en vormen al decennia lang een belangrijk onderdeel van het uitgaansleven. Via Monopoly Discotheken ontdek je de iconische danstempels van vroeger en nu.

De EPQ001 Cherry Moon sweater van Époque
©

Époque

Een warme Cherry Moon sweater

Époque is een onderzoeksteam dat de rijke geschiedenis van het Belgische nachtleven documenteert. In samenwerking met clubs en labels uit heden en verleden proberen we de spirit en nostalgie van onze vervlogen discotheekcultuur te vangen. Er is een hele hoop merchandise in de wereld waar je het niet meteen warm van krijgt, maar gelukkig zit er zo af en toe een pareltje tussen. En zo ook deze Cherry Moon sweaters.

Het Business Techno bordspel
©

Up To Date Festival

Business Techno: The Game

Jawel: niet één, maar twee nightlife-gerelateerde borspellen! Dit nieuwe spel in Monopoly-stijl waarin spelers worden uitgedaagd om een ​​dansmuziekimperium op te bouwen terwijl ze het opnemen tegen concurrenten, is net op tijd voor Kerstmis uitgebracht. 'Business Techno: The Game' is ontwikkeld door het team achter het Poolse Up To Date Festival en de club FOMO. Tussen twee en zes mensen kunnen samen spelen, waarbij ze 'techno-eigendommen', delen van het T-Corp-bedrijf en andere activa verhandelen. Altijd al gedroomd over je eigen club in Berlijn? Wat dacht je van een landgoed op Ibiza? Wil je met een privéjet naar al je optredens vliegen? Deze wildste dromen zijn nog nooit zo dichtbij geweest.

Synthet, het kwartetspel van Dominik Eulberg
© Dominik Eulberg

Synthet – Das Synthesizer-Quartett

Het kwartetspel ter grootte van een tarotkaart neemt je mee in de wondere wereld van sythesizers. De 56 meest iconische vintage synthesizers aller tijden kunnen in 10 categorieën tegen elkaar worden uitgespeeld. Door QR-codes op de achterkant van de kaarten te scannen, kunnen meer spannende feiten en geluiden van de synthesizers digitaal worden verkend. Het spel is een ontwerp van bioloog, electronicaproducer en -dj Dominik Eulberg. Check zeker ook eens de andere spellen en boeken die hij in zijn webshop verkoopt.

Not So Difficult: offline muziekinterviews voor het internettijdperk

Maak kennis met Not So Difficult: old school papieren magazines met muziekinterviews en prachtige fotografie. Met de gelijmde rug en mooi blinkende covers zijn deze magazines het perfecte accessoire voor je salontafel. Er kwamen reeds vier edities uit met gesprekken met o.a. Joanne Robertson, Front 242, Sassy 009, FFORMATT, Anika, Farida Amadou, Elisa Waut, Gerrit Valckenaers, MIAUX, HAJJ, Paulo Rietjens en Osvaldo La Rosa.

Kopfoto: ©

Unsplash