Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Gids header foto

19/04/2016 / Sophie Daniels

#gids: Belgische organisaties to watch - Deel 3

In het derde en tevens ook laatste deel van onze gids, delen we de prijzen uit aan organisaties die voor ons de top in België al redelijk goed bereikt hebben. Bijna helemaal eigenlijk. Ze zijn verantwoordelijk voor de mooiste affiches die België te bieden heeft en zullen er daar in de toekomst nog heel wat aan toe voegen. We houden jullie niet langer in spanning, hier zijn ze!

Gevestigde waarden

Where House

Als je ziet wie hier de revue al gepasseerd is, zou je denken dat je je ergens op een rave in Amsterdam bevindt. Hun palmares is om duimen en vingers bij af te likken. Ze hebben goede contacten met het MORD-label van Bas Mooy en nodigden hem en zijn kompanen al ettelijke keren uit in de Petrol. Als je nog nooit naar één van hun feestjes geweest bent, schaam je dan heel diep en rep je maar snel richting Antwerpen.

Op hun palmares: Bas Mooy, UVB, Ansome, Paul Birkin, JoeFarr, Happa, Sleeparchive en Randomer.

FloorFiller

Na vier jaar al een gevestigde waarde in zowel Limburg als Antwerpen. En ja, als je Nina Kraviz naar België kunt halen, heb je toch al heel wat bereikt. Naast het organiseren van events, runnen ze ook een eigen label en agency. Opperbaas Youri vertelde ons er laatst alles over in een interview over hun vierjarig bestaan. Wij zijn alvast heel benieuwd wat het gaat worden als ze hun vijfde verjaardag vieren.

Op hun palmares: Len Faki, Patrick Topping, Nick Curly, Alan Fitzpatrick en Nina Kraviz

Nina Kraviz CDAFoto door Nachtschaduw

Technoïd

Technoïd is op korte tijd een grote speler geworden in het Belgische technoland. Ook de meest constante van ze allemaal. Geen enkele keer stelden ze teleur met hun line-up. Hun feesten gaan vooral door in de Hasseltse Forty Five en ze waren ook als host te gast op het Nederlandse SIGNAL.

Op hun palmares: Marcel Fengler, Tripeo, Jeff Rushin, Jeff Mills, Psyk, Mark Broom, Boris Brejcha en Sigha.

Wir Tanzen

Als je feestjes mag geven in de Fuse, ben je eigenlijk al een gevestigde waarde. Wir Tanzen verrast dan ook vaak met top of the bill artiesten en legt de nadruk op de meer industriële zijde van techno. Een zijde die we héél goed weten te appreciëren. Als je naar het lijstje kijkt dat ze tot nu toe wisten bijeen te sprokkelen, verdient dat alle lof.

Op hun palmares: Happa, Paula Temple, Pariah, Keith Carnel, Dax J en FJAAK.

Wir Tanzen

Kiss Kiss Bang Bang

Een organisatie uit het Gentse dat zijn feestjes vooral laat doorgaan in de befaamde Decadance. Het concept werd in het leven geroepen door Pete Howl, zelf actief als technoproducer. Zijn affiche bestaat vooral uit harde en op het industriële af beukwerk. Zo blinken onder andere het Argentijnse technokanon Pfirter en Johannes Heil al op hun palmares.

Op hun palmares: Pfirter, Shifted, Johannes Heil, Surgeon en Ambivalent.

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête