Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Afbeelding

28/09/2016 / Sophie Daniels

FTRSND dropt 3 dagen beats in de stad Brussel

Tijdens het weekend van 14 oktober organiseert FTRSND de eerste Brussels Electronic Marathon, een driedaagse elektronische marathon in Brussel.

FTRSND, Future Sound, is een organisatie van ondernemende mensen en producers die samenwerken, op zoek naar de sound van morgen. Met de Brussels Electronic Marathon levert FTRSND een visitekaartje af van wat er leeft en beweegt in de lokale en Belgische underground scene. Het collectief werd geboren uit de noodzaak om een positief antwoord te bieden, na de aanslagen en terreur die de stad op 22 maart 2016 een mokerslag toedienden.

De stad Brussel was pionier en speelde een cruciale rol in de geboorte van elektronische muziek. Denk maar aan Dieter Moibius, die school liep aan de Brusselse kunstacademie en later aan de wieg stond van de Duits experimentele Krautrock. Of de electro-pop band Telex, die in 1978 de wereld verbaasde met hun erkende smasher Moskow Discow. Of Snowy Red, die met de song Euroshima de voorbode van de New Beat inluidde. En zeker niet te vergeten: Front 242, het Brusselse viertal dat vooral in de jaren '80 met typische EBM Brussel én België op de kaart zette. Tot op de dag van vandaag wordt Front 242 nog steeds gezien als inspiratiebron en maatstaf voor elektronische muziek, door zowel binnen en buitenlandse producers.

Tijdens het weekend van 14 tot 16 oktober 2016 organiseert FTRSND in samenwerking met meer dan 30 organisaties op meer dan 20 unieke locaties de eerste Brussels Electronic Marathon. De marathon vindt plaats over twee belangrijke verkeersassen die de stad doormidden splijten, op de favoriete beats van het publiek. Door de dag wordt het publiek getrakteerd op workshops, seminaries en audio demonstraties. Onder de donkere sterrenhemel wordt er gedanst in cafés, clubs en op unieke locaties. Een soort klein Amsterdam Dance Event, maar dan in Brussel.

Programma

Op vrijdag 14 oktober wordt er een workshop georganiseerd in samenwerking met Sparkling Bits, Sonøren, Antilux en Ozferti, in de legendarische Ancienne Belgique.

Op zaterdagnacht -15 oktober- moet je in de Fuse zijn. Vanaf 23 u speelt er zich een unieke partnership af tussen Initiate, Deep in House, Deep Heat, Norite, Vlek, Echoes, Less iz More, KickBack, Beyond, High Needs Low, Wired Electronics en Eating Records. Een hele boterham.

Zondag 16 oktober, kan je genieten van een brunch in Mima, een museum in Brussel. Artiesten van FTRSND dompelen het publiek onder in een ambient muzikaal decor met visuele ondersteuning.

Met de Brussels Electronic Marathon wil FTRSND het publiek overtuigen dat de stad Brussel, in samenwerking met uitsluitend Belgische artiesten en producers en met meer dan 30 unieke locaties in de binnenstad, bouwt aan de electronische sound voor de toekomst.

Organisaties/DJ's die meedoen

L'amour Fou
Leftorium
Global Hybrid Records
We Are The Future
Play Label Records
FTRSND
Anciene Belgique
Beursschouwburg
MIMA (Millennium Iconoclast Museum of Art)
DJ WHOO
Bonnefooi Brussels
Gilles
DEEPHEAT
Alizarina
Rafael Aragon
Fanfara Electronica
Balaise Production
Bedroom Beats
avondlicht
Penny Hitch
Bleu cheese
DJ Bambooh
Lessizmore
Ozferti
Chuen & The Aghori-Ites
Deepin House
Eating Records
Echoes _
NORITE
We're Beyond
ELLE Belgique
Sparkling Bits
sonøren
BRUZZ
Wired Electronics
Russel Clay
La Tentation
Fuse
Palsembleu

+ in de loop van de komende dagen wordt deze indrukkende lijst verder aangevuld.

Auteur: Erik Verreyken

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête