Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Mostra Festival Barcelona

22/02/2022 / Sophie Daniels

Festival in de kijker: Mostra Festival

Van één van de founders van Paral-lel Festival

Is dit nou een goed moment om een nieuw evenement te organiseren, of juist niet? Maar fuck it, het had vorig jaar al plaats moeten vinden, dus dit jaar gaat het echt gebeuren: Mostra Festival. Een gloednieuw festival in Barcelona dat focust op experimentele elektronische muziek. 

Mostra is een kleinschalig festival van avant-garde en experimentele elektronische muziek, dat naar voren komt als een contrapunt van de macrofestivals en het overcrowded, commerciële en nogal onpersoonlijke aanbod van andere grotere evenementen die in de stad Barcelona worden gehouden.

Het belangrijkste idee is dan niet alleen om tijdens het festival zelf zichtbaarheid te geven aan in Barcelona gevestigde artiesten, maar ook om het hele jaar door een actief platform te worden door samen te werken met collectieven, labels, clubs en andere belangrijke spelers in de scene om te voeden en lokaal talent versterken. Mostra's team bestaat uit leden van organisaties zoals Paral-lel Festival, Keychange, Calma en Sónar+D.

Het festival loopt van 11 tot en met 17 april en hoewel de exacte locatie nog steeds niet bekend is, heeft het festival muziekuitvoeringen in open lucht bevestigd, evenals verschillende off-site parallelle activiteiten. 

De volledige programmering geven ze nog niet prijs, maar Reggy Van Oers en Nueen zijn erbij. Ook Claudio PRC, !nertia, Vand, Paula Koski en Estrato Aurora komen naar Mostra Festival. Meer namen en de exacte locatie volgen deze maand nog. Tickets zijn wel al te koop.

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête