Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Foto

19/12/2018 / Sophie Daniels

Dit zijn de allerbeste eindejaarsfeesten

De grote oud naar nieuw-tombola is weer begonnen. Laat ons je een handje helpen met de allerbeste opties van de eindjaarsavond.


Vooral in Amsterdam is de jaarwisseling een half ADE, een ware garantie dat je afgepeigerd aan het nieuwe jaar begint. In België doen we het nog wat rustiger, maar van oud naar nieuw doen we het zeker even goed als onze Noorderburen.

Kozzmozz & Rave Alert present: The Space Rave, Gent

De Gentse Eskimofabriek is een paradijs voor liefhebbers van lang en duister feesten. Van oud naar nieuw is het een waar techno broeinest. Onder meer Paula Temple, AnD, Ghost in the Machine, Randomer en DJ AZF komen langs.

WEERWERK, Brugge

Komt de gezelligheid je na de kerst de neus uit, dan moet je deze ongezellige avond maar met dikke letters in je agenda zetten. Recondite liet zich afgelopen jaren al een paar keer op cruciale momenten zien als een genadeloze en super goede dj/producer, met zijn duistere wave en illustere techno. Hij staat zij aan zij met Roland Appel.

NYE 2019, Brussel


Sigha & Shifted staan rug aan rug - iets wat pakweg de laatste vijf jaar niet meer gebeurd is - in de C12. De lekkere rauwe undergroundtent in het Brusselse, die goed matcht met hun gruizige technostijl. Marcellus Pittman komt de voegen opvullen.


Kompass New Year's Rave, Gent


Kompass is sowieso het synoniem voor een dijk van een feest. En dat is ook bij oud naar nieuw niet anders. Dave Clarke en Rebekah staan er zij aan zij, om door te drammen tot in de vroege uurtjes. Het feestje is - hoe kan het ook anders - sold out, maar wij konden het niet laten het hier te vernoemen.


OudjaarsNACHT, Leuven


Het tweemaandelijks concept Nacht doet het bij nieuwjaar. Voor deze speciale gelegenheid nodigen ze de Limburger/wereldburger Kiani & his Legion uit. Het feest duurt tot 6 uur en vindt plaats op een unieke locatie.


Claydrum NYE, Maastricht


Paula Temple, FJAAK en SNTS die het live komt doen. Is hier meer uitleg of overtuiging bij nodig? Ga het bij nieuwjaar bij onze Noorderburen zoeken.


Floorfiller NYE, Genk

Dit jaar geen feest in het Kasteel van Hoen, maar een bijna private party (er kan maar 500 man binnen) in een industrieel pand. Op de rol vooral lokaal en eigen talent.

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête