Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Foto van een kelder

30/12/2020 / Dieter Holvoet

6 streams om met nieuwjaar van je kelder een ravekot te maken

Drank en zweterige lijven niet inbegrepen

Heb je thuis een donkere kelder? Een living met gekleurde spots en/of lasershow? Zo niet heb je nog een dag om daar werk van te maken, want het wordt geen verloren nieuwjaarsfeest. Integendeel, een hoop clubs en artiesten voorzien een online alternatief voor hun klassieke nieuwjaarsfeestjes. Op vlak van ervaring niet evenwaardig, maar de muziek is even goed. Wij maakten een selectie van de beste streams zodat jij je tijd kan steken in het pimpen van je living.

?? C12 x Kiosk Radio • Virtual NYE Rave

Bruxelles arrive! Online radiostation Kiosk Radio en C12 steken hun handen uit de mouwen om jullie een hele nacht te voorzien van lokale kanjers. AliA, Lola Haro, Azo en 9 andere talenten voorzien je van muziek van 20u 's avonds tot 8u 's ochtends.

?? Hippie New Stream door Ritter Butzke

De bekende Berlijnse club Ritter Butzke sluit het jaar af met 12 sets, van 18u 's avonds tot 5u 's ochtends. Het zijn geen livestreams, maar dat betekent niet dat het niet de moeite zal zijn om te volgen: met Duitse legendes als Dominik Eulberg, Monkey Safari, Andhim en Monika Kruse is het knallen verzekerd!

?? Kompass Klub Closing: Amelie Lens - NYE livestream

Je hebt het ondertussen misschien al opgevangen: Kompass Klub op zijn huidige locatie in Gent is niet meer. Ondertussen zijn ze volop op zoek naar een nieuwe locatie, maar een waardig afscheid kon zeker niet ontbreken. Als eerbetoon aan het gebouw en alle herinneringen die er aan vasthangen zullen Corvus Ex, Amelie Lens en Farrago er van 23u tot 3u via livestream te bewonderen zijn.

?? Welcome To The Other Side door Jean Michel Jarre

De prijs voor meest originele nieuwjaarsstream gaat volgens ons toch naar de Franse synthesizerlegende Jean-Michel Jarre. In samenwerking met een Franse VR startup nam hij een concert op in een virtuele versie van het interieur van de Notre Dame. Het concert kan op de klassieke manier bekeken worden via social media, of voor de mensen met een VR-bril ook via het platform VRchat. We zijn benieuwd of het even spectaculair zal zijn als we van hem gewend zijn!

?? Antwerpen Viert

Na Brussel en Gent is ook Antwerpen met nieuwjaar vertegenwoordigd: de clubs Vaag, Roxy en Red & Blue/Cargo Club en de stadsradio’s FG-Xtra 107 FM en Radio Stad slaan de handen in elkaar met de steun van de stad Antwerpen om een heus digitaal festival te organiseren. Met keuze tussen zes verschillende streams en een hoop bekende namen waaronder DJ Licious, Nico Morano, Yves Deruyter, Marco Bailey, Nick Bril en Ramon Tapia is Antwerpen Viert ongetwijfeld een goede keuze om het nieuwe jaar mee in te zetten. You go, stad Antwerpen!

?? Goodbye 2020 door Follow The Beat

Dit online festival, georganiseerd door het Nederlandse festivalplatform Follow The Beat, is met zijn 250 sets verspreid over 40 streams ongetwijfeld het grootste nieuwjaarsevenement van Nederland. Je herkent waarschijnlijk elektronische artiesten als Mees Salomé, Colyn, Eelke Kleijn, Franky Rizardo, Sam Feldt, Yellow Claw, Tom Trago en Remco Beekwilder, maar ook genres als hip-hop, R&B, hardstyle, latin & reggae worden gecoverd.

? EXTRA: HNY2021

Toch liever meer controle over de setlist van je kelderrave? We hebben speciaal voor jullie meer dan 10 uur aan technomuziek op een rij gezet. Enjoy!

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête