Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Urlaub Outdoor

12/06/2018 / Sophie Daniels

3 Belgische boutique festivals die je moet leren kennen

1/ Urlaub Outdoor | 30 juni | Munsterbilzen

Voor de vierde keer op rij transformeren de jongens van Urlaub een afgelegen stukje natuur tot een indrukwekkend festivalterrein. Dit jaar zetten ze met hun nieuwe locatie nog meer in op intimiteit en gezelligheid middenin de vrije natuur. Ze staan vooral bekend om hun frisse muzikale programma’s in combinatie met een laid back sfeertje. Dit jaar zetten ze volop in op house en disco met namen als de Nederlandse producer Tsepo. In het inmiddels alweer roemruchte Trouw was de Amsterdammer een van de vaste opwarmers en met maar 1 release op zijn naam, heeft hij er echter er voor weten te zorgen dat zijn carrière duurzaam is.

Ook het piepjonge live wonder Leo Pol staat op de rol. De Fransman was ooit resident in Concrete (Parijs) en zijn Uniile 1 EP gaat op discogs over te toonbank voor minstens 198 (!) dollar. Leo ambieert klassieke house met een onbeschrijfelijke x-factor en zijn livesets kan je het best omschrijven als een hypnotiserende trip die even boeiend als dansverwekkend is. Zij krijgen gezelschap van lokale helden Obeen, Housinberg en Urlaub Soundsystem.

2/ Crossroads Festival | 8 juli | Brussel

De jonge honden uit Brussel gaan verder waar ze vorig jaar zijn gebleven, toen we schreven dat er iets moois in het Vijverspark wortel aan het schieten is. Dat de organisatie niet met halve maatregelen neemt, wordt duidelijk op de affiche van 2018. Jeff Mills, een van de meest gerespecteerde artiesten uit het genre, wordt uitgenodigd en het is het enige Belgische event dat de techno-pionier dit jaar nog in z'n kalender heeft staan.

Hij krijgt steun van Helena Hauff. Eerst groeide ze met haar felle electro/techno/EBM cross-over in amper drie jaar tijd uit tot een favoriet van de underground, nu lijkt er zelfs nog meer in het verschiet te zitten. En dat terwijl ze amper vijf jaar geleden nog maar begon als resident van de Golden Pudel, een piepkleine maar geruchtmakende club in Hamburg. Inmiddels is ze een vaste waarde bij Dekmantel. Nog op de line-up:Praslesh (Raresh + Praslea), DJ NOBU (OFFICIAL), Vlada, Afriqua, Tornado Wallace, A. Brehme, Massimo Mephisto, Nathan Oye B2B Issa Maïga, Pierre, Alfred Anders en Aroh.

3/ Church Festival | 12 augustus | Geistingen

Dit festival viert nog maar z'n tweede editie en heeft Marco Bailey al op de affiche staan. De producer heeft een discografie van meer dan driehonderd releases en heeft al in de coolste clubs en op de grootste festivals gespeeld. Naast Bailey staan er ook nog lokale helden op het programma. Zo zakken Kaiserr, Lycs, Rodo, D'motions, One of a Kind en het super duo Bolster af naar de Limburgse gemeente.

Het festival vindt plaats aan de kerk in Geistingen, een deelgemeente Kinrooi. Om nog meer in het thema te komen, bouwt de organisatie ook een soort van kerk waar de artiesten in draaien. Origineler kan je het niet hebben. Techno-en-meer op een piekfijn geluidssysteem in een dito kader.

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête