Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Afbeelding

22/12/2016 / Victor De Smet

NYE: A Rave Guideline

Oudejaarsavond = keuzestress: waar gaan we feesten? Vaak komt de slecht geïnformeerde burger terecht op veel te drukbevolkte feestjes, waar je dan om 5 voor 12 alle vrienden kwijtraakt omdat ze in de ellenlange rijen staan om een pintje aan 5 euro te bestellen. Wil je voorkomen dat je het nieuwe jaar alleen, met Justin Bieber op de achtergrond en 200 euro armer ingaat? Geen zorgen, wij loodsen je door het aanbod van de beste feestjes in het binnen- en buitenland!

Charlottes marathon


Charlotte de Witte heeft er een muzikaal topjaar opzitten. Gedurende het volledige jaar teerde ze op het succes van wat ze in 2015 in gang zette. Haar EP Weltschmerz, de naamsverandering en de start van KNTXT in 2015 legden haar geen windeieren. Op de RedBull Elektropedia Awards ging ze met niet minder dan 5 prijzen naar huis, waaronder de award voor beste producer. Gedurende 2016 vulde ze traditiegewijs haar wekelijks uurtje op Studio Brussel en zo is de Witte voor velen dé dj die hen tot de wondere wereld van techno introduceerde. Genoeg redenen dus om Belgiums finest dit jaar van oud op nieuw te gaan bewonderen tijdens haar NYE-marathon. Dit kan in Decadance, Forty Five, Fuse en Rvue in Sint Truiden.

All day, all night


De getrainde raver die niet van plan is om naar huis te gaan bij het ochtendgloren kan zich richting Kompass Klub in Gent begeven. 2017: A Rave Odissey voorziet namelijk 16 uur aan staalharde techno brought to you by Tommy Four Seven, Paula Temple, Luke Slater (Planetary Assault Systems) en vele anderen.

Think Big


Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Het Fcknye-festival verwacht zo’n 10000 feestgangers in Paleis 12. En dat dankzij een programma om u tegen te zeggen: Adam Beyer, Dax J en Amelie Lens zijn enkele namen die terug te vinden zijn op de line-up. Hebben je vrienden andere voorkeuren qua genre? Geen probleem! In Paleis 12 kan je ook dansen op onder andere Hip Hop, Drum& Bass en Reggae.


Een unieke nacht op een unieke locatie


Het jaar eindigen in een kasteel? Dat kan! AFTR16 is een samenwerking tussen AFTR en Floorfiller. De organisatoren van het Aftrsun Festival richtten zopas een nieuw label op genaamd Aftrwhat Records en dat vieren ze dus dit jaar met het Poolse DJ-duo Catz ’n Dogz in Geetbets. Samen met onder andere Flapjackers en Vision Machine zullen zij het Kasteel van Hoen op zijn grondvesten doen daveren.Zegt een paleis je meer dan een kasteel? Ook dan kunnen wij je iets aanraden. Dankzij KetaLoco wordt het Koloniënpaleis in Tervuren met oudjaar omgetoverd tot een ware dancetempel. KetaLoco residents Nico Morano, Attari en vele anderen bezorgen je de beste beats tot in de vroege uurtjes.

Meer underground dan Deep in House: NYE 2017 wordt het niet. Zij nodigden Berghain/Panorama Bar resident Efdemin uit om de ondergrondse Hortagalerij te vullen met stevige Berlijnse beats. Een extra troef is dat de Hortagalerij zich onder het station Brussel-Centraal bevindt, laat die auto dus maar thuis staan en kom gewoon met de trein!

Sommige soorten techno horen eerder thuis in een oude textielfabriek dan in een kasteel en dat weten de organisatoren van Enter The Future maar al te goed. Met Rødhåd als headliner wordt er dit oudjaar misschien wel een nieuwe betekenis gegeven aan het slopen van een fabrieksgebouw. Aangezien Enter The Future een samenwerking is tussen Star Warz, Retro Acid en Kozzmozz kunnen ook de DnB- en acidliefhebbers hier op hun favoriete artiesten komen feesten. Uitgebreidere uitleg over dit feest in de textielfabriek Gaston in Gent kan je hier lezen.

Over de grenzen heen


Bevalt het aanbod aan feestjes in België je niet? Wil je het wat grootser aanpakken? In Rome kan je het nieuwe jaar ingaan met onder andere Loco Dice, Nina Kraviz, Chris Liebing, Âme, Joseph Capriati en Pan-Pot op het Cosmo Festival. De Dj’s zullen verspreid over 4 hippe nachtclubs in Rome spelen, de perfecte gelegenheid dus om de hotspots in Rome te verkennen.Als er een stad is waar je met oudjaar moet zijn, dan is het Berlijn wel. The techno capital of the world is klaar om het nieuwe jaar te starten met Carl Cox, Monika Kruse, Fritz Kalkbrenner en Richie Hawtin op het HYTE Festival.

De pond staat laag en je hebt nog geen visum nodig om Groot Brittannië binnen te geraken, het uitgelezen moment dus voor een citytrip naar Londen. Het house- en technofestival Eastern Electrics bundelde de krachten met Do Not Sleep Ibiza en zo ontstond Eastern Electrics NYEE. In de bekende nachtclub Studio Spaces zullen, verspreid over twee ruimtes, Richy Ahmed, Josh Butler en Darius Syrossian spelen.

Onze noorderburen hebben ook wat in petto voor oudejaarsavond. Net over de grens kan je dansen op de beats van onder andere Floorplan, Tommy Four Seven en Tom Trago. Voor het 3e jaar organiseert Claydrum in Maastricht oud op nieuw met enkele grootmeesters uit de techno scene. Haast je, want de tickets zijn bijna uitverkocht!

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête