Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Dax J

25/12/2017 / Fay Haelterman

Nova op nieuwjaar: 5 platen om naar uit te kijken

Het nieuwe jaar kan je verdomd goed inzetten op Nova in de Gentse Eskimofabriek. Een samenwerking tussen Gentse partijen Kozzmozz en Moonday lijkt een match made in heaven. Als je dan naar de line-up kijkt met o.a. Rebekah, Gary Beck, Dax J en I Hate Models dan wéét je dat het gewoon een topavond zal zijn. Om je  goesting nog extra aan te wakkeren, vroegen we de organisatie naar hun vijf  favoriete platen. Deze artiesten vind je op oudejaarsnacht allemaal terug in één van de twee zalen en we hopen vurig dat ze ons op deze geniale schijven trakteren.

Rebekah - Code Black


Een ijskoude, duistere technotrack met donderende kicksdrums en huilende synths: melancholie ten top die perfect past bij een winterse bui.


Dax J - Utopia


Een vleugje nostalgie en een bijzondere nostalgie dankzij de breakbeats in dit nummer.


I Hate Models - Daydream


Deze track klinkt als een herinnering. De goede oude tijden van raves, zware nachten die de dag erna maar vaag in je geheugen waren opgeslagen. Je hoort flarden van de sfeer: je oren die tuiten, de alcohol die door je lichaam raast, je benen die gewoon pijn doen van al het dansen op de moordende beats. Deze acid raakt je tot op het bot: het is een droom van een feest.


Rebekah - Relapse Paradigm


Hoewel het heel experimenteel is, heeft dit nummer een bijzonder opzwepend ritme. Vooral de combinatie van de baslijn met de hi-hats maakt ons helemaal wild.


Phase Magenta - Overmono


Een trip met een vleugje Aphex Twin: opnieuw begeven we ons volledig in de ravesfeer van de jaren negentig. Je was de gelukkigste persoon ter wereld omdat de E van magistrale kwaliteit was en ie-de-reen in de zaal je vriend was. De UK ravecultuur terugbrengen lijkt de persoonlijke missie van de broers Tessela en Truss te zijn. Als je het ons vraagt: de perfecte afsluittrack voor een feest... misschien zelfs dé plaat om het jaar af te sluiten?Wij kijken er in ieder geval geschift naar uit. Deze artiesten beloven een trip down memory lane: om twaalf uur zal het niet duidelijk zijn of we nu 2018 dan wel 1994 ingaan... ons maakt het niet uit, zolang we de benen van ons lijf mogen dansen.

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête