Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Foto van VI.BE

27/09/2024 / Pieter-Jan Nerinckx

What Happens en VI.BE slaan handen in elkaar voor Stoempconcert

Op 30 oktober nodigen we GERARD, Leese en Baely uit in de Beursschouwburg.

Op woensdag 30 oktober bundelen What Happens en VI.BE hun krachten voor een gratis concertavond in de iconische Beursschouwburg in Brussel. Dit evenement maakt deel uit van Stoemp!, een project waarmee VI.BE al jarenlang authentieke Brusselse kroegen en culturele hotspots laat bruisen met gratis liveoptredens.

Op deze avond staan drie veelbelovende artiesten centraal: GERARD, Leese en BAELY. Elk van hen heeft een sterke live reputatie opgebouwd en brengt hun eigen unieke sound tot het podium. Verwacht een dynamische mix van stevige digital synths, tribal breakbeat en hyperpop met een vleugje punk. De komende weken zullen in ons magazine interviews met elk van deze artiesten verschijnen. Hieronder krijgen jullie alvast een voorproefje van wat er jullie volgende maand te wachten staat!

Foto van TUKAN, gemaakt door Lae Patrix
TUKAN in de Beursschouwburg. © Lae Patrix

GERARD

GERARD is het muzikale alter ego van Elias Durnez en creëert een veelzijdige elektronische sound die varieert van ambient en pop tot clubmuziek. Zijn futuristische soundscapes en gedeconstrueerde popsongs combineren etherische gitaar- en stemgeluiden met harde digitale synths en drums. Samen met grafisch ontwerper Victor Verhelst brengt GERARD een unieke audiovisuele show, waarin live aangepaste intense kleurvormen de muziek versterken en zorgen voor een multidisciplinaire totaalervaring. 

Leese

De Brusselse artiest Leese staat bekend om haar unieke stijl die break- en tribale invloeden combineert. Ze heeft recent twee EP's getekend bij het label Yuku, waarvan één werd uitgeroepen tot de beste Bandcamp-release van april. Ze groeit snel in de Brusselse bass scene, maar ook daarbuiten, en staat bekend om haar krachtige liveacts!

BAELY

BAELY is een veelzijdige producer en live performer die al meer dan vijf jaar verschillende muzikale projecten trekt. Geïnspireerd door avant-gardistische artiesten zoals SOPHIE, Oneohtrix Point Never, Arca en de energie van Skrillex, creëert BAELY een eigentijdse muzikale ervaring. Zijn muziek zou je kunnen omschrijven als een mix van het onconventionele en het intense, waarbij elektronische en hyperpop-invloeden worden gecombineerd met de rauwe energie van punkrock. 

© BAELY
Kopfoto: © VI.BE

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête