Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Afbeelding

15/03/2018 / Victor De Smet

Moonday presents Andromeda in 9 tracks

Ja, we vallen in herhaling, maar Moonday was alweer zo'n succes. Een iets minder grote opkomst dan de vorige editie, al was dat beetje extra dansruimte zeker geen probleem. De visuals waren ook bescheidener, maar het zou een leugen zijn mochten we zeggen dat dit de avond minder speciaal maakte. Goede dj's, goede muziek en een publiek dat er verdomd veel zin in had: meer had Moonday niet nodig. Dit was onze maandagnacht in negen tracks.

Om middernacht begon Santé aan zijn set. Veel easy-listening tech house dat iedereen wel beviel. Ideaal om de benen los te schudden, al was het niet al te uitdagend. De Berlijnse dj kreeg het publiek mee en wist het bescheiden geschuifel te doen evolueren naar stevig dansen. Niet legendarisch of onvergetelijk, maar wel ideaal om de avond mee te starten.

Om 2 uur werd Avotre afgelost door 2 legendes uit Glasgow. Het tempo ging omhoog, de muziek werd donkerder: het was Slam-tijd. Het was al snel duidelijk waarom deze heren al meer dan 25 jaar meegaan.

De landing werd in goede banen geleid door organisatoren Lebawski en Nelsøn. Een primeur, want door de strikte 5 uur, muziek gedaan-policy van de Vooruit werd de afsluiter de voorbije edities verzorgd door de headliner. Een uurtje Lebawski en Nelsøn beviel het publiek wel, als een kers op de taart. Emmanuel Top passeerde de revue, New Order ook en zelfs It's You van FCL weerklonk even door de Concertzaal. De closing track eer was voor Jeff Mills met Changes of Life. We hadden ons geen mooiere afsluiter kunnen voorstellen.

Nu al spijt dat je voorbije maandagnacht in bed hebt doorgebracht? 29 april herkansing voor de Moonday x ABSTRKT Open Air met Monika Kruse en &ME!

Foto door Simon Leloup

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête