Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Fuse

19/09/2023 / Steffie Verploeg , Evelyne Vanherf

Fuse lanceert eigen platenlabel: Fuse Imprint

Eerste release komt van Fuse resident Altinbas

Met bijna drie decennia geschiedenis als een icoon van het Belgische nachtleven en een internationaal epicentrum van techno, zet de Brusselse club Fuse een nieuwe stap: de lancering van hun eigen technolabel 'Fuse Imprint'. Dit nieuwe label belooft een frisse wind in de wereld van elektronische muziek te brengen, met ruimte voor zowel opkomende als gevestigde artiesten.

Met Fuse Imprint bieden we een platform aan onze signature technosound: met fundamenten in het rijke verleden van het genre, maar steeds met een open blik naar de toekomst.

Steven Van Belle
artistiek leider Fuse

Altinbas
©

Altinbas

Reshape (FUSE01)

De allereerste release komt van de getalenteerde Belgisch-Turkse producer en Fuse-resident dj Altinbas. Als resident van Fuse speelde Ahmet Altinbas de laatste jaren een belangrijke rol in de huidige technosound van de club. Hij staat bekend om zijn vakmanschap zowel in zijn DJ-sets als in zijn producties, waar hij gevoel koppelt aan strakke ritmiek waardoor zich een onderliggende verhaallijn ontvouwt. Zijn muziek staat bol van krachtige en bezwerende grooves waardoor er op dansvloeren geen ontkomen is aan zijn energie. Hij zal als Fuse Imprint curator ook mee de visie van het label vormgeven. 

De nieuwe EP 'Reshape' van Altinbas, die op 29 septemper wordt uitgebracht, bevat vier forward thinking techno tracks die voor Ahmet een avondje Fuse mooi samenvatten: intens, geslaagd en meeslepend.

Fuse Imprint zal ook releases uitbrengen van onder andere producers als Phara en Dold, die internationaal naam hebben gemaakt in de technoscene. De EP's van deze twee artiesten zullen mooi aansluiten bij de eerste release. De kwaliteit en het innoverende geluid die het label voor ogen heeft zal een rode draad vormen doorheen alle EP's die uitgebracht zullen worden op Fuse Imprint. 

De eerste release van het Fuse-label komt uit op vrijdag 29 september en zal beschikbaar zijn op vinyl en op alle belangrijke digitale muziekplatforms. Het eerste nummer van de EP, 'Hunt', staat nu al online. Snippets van de andere nummers zijn te horen op SoundCloud.

Kopfoto: ©

Fuse

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête