Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Manni Dee

11/01/2017 / Sophie Daniels

Eerste EP van 2017 voor Perc Trax komt van Manni Dee

Hevig inventief, divers en met één oor stevig gericht op de toekomst, staat Manni Dee bekend om met zijn stevige percussiegerichte muziek dansvloeren te vullen. Hij heeft reeds muziek uitgebracht op labels zoals Black Sun Records, Perc Trax en Osiris Music.

En ook in 2017 blijft hij de platen aan elkaar rijgen. Op 20 januari ligt de Throbs of Discontent EP in de winkel, een politiek getinte plaat waarbij hij zijn ongenoegen uit over het referendum van 23 juni vorig jaar -beter bekend als Brexit. Het nummer London Isn't England feat. Ewa Justka wordt nu al platgedraaid en is grof wild op social media.

Manni Dee's composities bevatten strakke, machineachtige percussie in onbewerkte veldopnames en abstracte geluidsbronnen die spelen met de conventionele grenzen tussen geluid en muziek. De twee eerste nummers zitten vol energie, terwijl hij bij Adorable Disorder flink wat gas terug neemt en de meer emotionele toer op gaat.

In onderstaande video hoor je alvast een stukje van London Isn't England feat. Ewa Justka.

Perc on fire. The year could not have started better. Thank you! See you all on March 11th for Unpolished 2017

Posted by Reaktor Events on Monday, January 2, 2017

Tracklist

01. London Isn't England feat. Ewa Justka
02. Mephi
03. Adorable Disorder

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête