Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Adam Beyer - Extrema Outdoor 2020

21/01/2020 / Sophie Daniels

Extrema Outdoor 2020 bevestigt Drumcode, Printworks en Hard Harder Hardst

De stagehosts raken stilaan bekend.

Er valt heel wat leuk nieuws rond Extrema Outdoor te rapen dit jaar. In december kondigden ze er een extra volwaardige festivaldag bij. Vrijdag, wanneer het feestje normaal in de late namiddag aanvangt, zal vanaf 2020 's middags al van start gaan.

Ook de affiche met stagehosts krijgt stilaan vorm. Voor de tweede keer keert Woodstock Bloemendaal terug. Woodstock is een strandbar in de buurt van Amsterdam waar talloze feestjes worden gegeven tijdens de warmere maanden, tussen maart en september. Het concept bestaat al zo'n 25 jaar en kreeg namen als Âme en Motor City Drum Ensemble over de vloer. Vorig jaar namen ze onder andere Weval en Pole Folder mee naar Extrema Outdoor.

Het Brusselse concept Hangar stond vorig jaar ook al op het programma. Dit jaar zijn ze terug na het organiseren van zes succesvolle edities in en rond Brussel. Hun grootste verwezenlijking tot nu toe? Hun editie die op 22 februari plaatsvindt met Âme en Afterlife hit wonder Colyn op de line-up. Dat belooft voor hun affiche op Extrema Outdoor.

Stagehost nummer drie en meteen ook de meest buitengewone is het Londense Printworks. Het is meteen ook de eerste keer dat de Britse venue over zee reist en buiten de UK een stage op poten zet. Wie er bij hen de revue al gepasseerd is, kan hier onmogelijk opgesomd worden. Maar weet dat de grootsten ter aarde er al geweest zijn. Benieuwd wie zij mee naar Houthalen nemen.

Ook dit jaar is het Britse platenlabel Defected Records weer van de partij. Ze hebben dit voorjaar al heel wat feesten gepland met namen als Gorgon City, Sam Divine en Todd Terry. Heel grote kans dat één van deze drie op rol staat.

Vorige week werd ook Drumcode aan het lijstje toegevoegd. Het label van Adam Beyer keert terug naar De Plas. Hopelijk deze keer met Deborah De Luca aan zijn zijde. En ja, Adam Beyer zal er hoogstwaarschijnlijk ook zelf bij zijn. Misschien brengt hij zijn madam Ida Engberg ook wel mee.

Houseliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de We Play House stage. Sinds drie jaar vaste waarde én steevast leverancier van de spannendste housetalenten. Vorig jaar stonden Kerri Chandler, Antal en Prosumer op de rol.

Voor het eerst in de geschiedenis van Extrema Outdoor wordt er dit jaar ook plaats gemaakt voor het hardere technowerk. Het Antwerpse collectief Hard Harder Hardst zakt het pinksterweekend namelijk af naar Houthalen. Als je dacht dat de stage van Exhale vorig jaar al daverde, zal het hier nog 10 keer harder gaan. Denk Nico Moreno, Paula Temple en AnD.

Extrema Outdoor vindt plaats op 29, 30 en 31 mei in Houthalen-Helchteren.

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête