Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Extrema Outdoor Belgium

11/06/2017 / Raisa Moureau

Drie dagen Extrema Outdoor Belgium: pure liefde

Het is vrijdagmiddag en de zon straalt. De eerste buikkriebels beginnen zich te manifesteren en de drang naar een eerste frisse pint is onontbeerlijk. Eerst even het festivalterrein verkennen. Dit jaar maar liefst zeven grote en vijf kleine stages, allemaal in het thema 'opwarming van de aarde'. De Red Bull Elektropedia stage - of mainstage - begint met de Garden of Eden. Verder zien we de vervuilende consumptiemaatschappij, de Zuid-Amerikaans favelas en Mad Max terugkomen.

Ook de line-up is dit jaar weer on point. Als waardige muziekliefhebber die er niet bij kon zijn, heb je ongetwijfeld last van fomo. Welke artiesten we dan meer dan de moeite waard vonden? Dat lees je hieronder.

Joyhauser (vrijdag, 21u00-22u30)


Naar goede gewoonte startten de festiviteiten reeds op vrijdag, waarbij er drie stages de eerste gasten verwelkomden. De lokale helden van Floorfiller programmeerden een podium met o.a. Minus-opperhoofd Gaiser en hun eigen residents Decoy, Vertier, Jerrymore, Joyhauser en Tanzo & Morris.

En als er iemand de wei helemaal plat gespeeld heeft vrijdag, dan is het wel Joyhauser. Perfect waren de overgangen, die die avond meerdere keren met twee CDJ’s tegelijk hun weg naar het mengpaneel vonden. Binnen een uur had Joyhauser het lege veld vol. Ze toverden heerlijke beats van achter hun knoppen en zorgden ervoor dat onze dansbenen perfect opgewarmd waren voor het harde stampwerk dat de komende twee dagen nog zou volgen.

 

Farrago (zaterdag, 12u30-14u00)


Op het grootste, door wilde dieren omringde podium hadden de mannen van Red Bull Elektropedia het op zaterdag voor het zeggen. Farrago, Recondite, Mind Against, Sven Väth en Tale Of Us deelden hier het podium.

Het was zaterdag nog vroeg op de wei van Extrema Outdoor, maar toch stond er al een hele delegatie voor de vriend van klaar. Zelfbenoemd techno-activist, draaitafelvirtuoos, maar vooral: een klasse apart. Als je de muziek die uit de speakers galmde had gehoord, had je dit zeker beaamt. Strakke, opzwepende techno waarmee die kater van gisteren volstrekt verleden tijd werd. Perfecte trackkeuze met een streepje acid, een stevig ontbijt om de dag mee te beginnen.

Spiek hier maar voor een kleine watertandsessie.

 

 

Chris Liebing (zaterdag, 14u00-16u00)


Het tweede hoogtepuntje van die dag gaat uit naar Chris Liebing. Feestgedruis stond er die dag aan zet aan de half met water overspoelde stage en hadden artiesten als Rødhåd, Amelie Lens en Kevin De Vries op de affiche.

Liebing bezit over een ijzersterke formule die heel slim het gat in de markt vult tussen onderkoelde techno en strakkere techhouse. Toch vandaag, want meestal dreunt hij nog wat harder door. Geen kat die het zich aan trekt want de stage stond overvol. En dat kan je gerust een understatement noemen.

Snoeiharde muziek, dat kopje van hem dat zoals gewoonlijk zo zalig op en neer gaat, een zalig zonnetje, dit was misschien wel hét gelukzaligste moment dat we op Extrema gehad hebben. Liebing heeft er zin in en het publiek eet uit zijn hand. Als er aan iets geen gebrek is op Extrema vandaag, dan is het techno.

 

 

Recondite (zaterdag, 19u30-20u30)


Daarna is het snel weer hollen naar de Red Bull Elektropedia stage. Een route die we dit festival al talloze keren hebben afgelegd. Lorenz Brunner, beter bekend als verzamelaar, edit-koning en techno dj Recondite, stond er op de rol.

De illustere Recondite was heer en meester. Behalve zijn nieuwe repertoire, gooide hij er ook nog enkele klassiekers door. Eigenlijk verveelde Recondite's nostalgische trip geen moment. Hij draait niet alleen extreem catchy, het is ook nog eens een genot om gewoon naar hem te kijken.

 

 

Kobosil (zondag, 14u30-16u15)


De Duitser, die de Kompass-stage met technocollega’s Ben Klock, Marcel Fengler en Marcel Dettman vult, een podium dat wordt geopend door Kompass-resident Massimo Mephisto, doet niet aan subtiel. Gekleed in zijn zwembroek begon hij aan een hallucinante technoset. De eerste, snoeiharde kickdrums van de middag worden met 120 bpm het dan al opvallend volle veld in gevuurd.

Bij de eerste tonen van tracks als ‘LSD’ van Remco Beekwilder en ‘Arise’ van Scalameriya & VSK klinkt dankbaar gejuich. Iets wat het Extrema-publiek illustreert. Het zijn kenners en zijn niet gekomen voor commerciële techno. Toch niet aan deze stage. Zijn set was minstens zo intens en compromisloos als het industriële geluid dat hij produceert. Een hoogvlieger.

 

 

Stephan Bodzin (zondag, 19u30-21u00)


De Duitse hyperproductieve alleskunner Stephan Bodzin, die een live-set speelt, stond als voorlaatste geboekt op de Red Bull Elektropedia stage.

We waren niet de enige enthousiastelingen want de stage was een mensenzee van feestende festivalgangers. Zalige melodieën op een bedje van BPM's. Heerlijk. Wij waren getuige van lange, extatische set waarbij hij klanktechnisch de grenzen op zoekt. Tegen de tijd dat zijn set de climax bereikt, was het hele publiek al verkocht. Niemand kon die dag zijn présence nog evenaren. Fraaie techno in een prachtige layout.

Pracht line-up verpakt in dito stages, een exquise smaak en guilty food pleasures, dat is in een notendop het verhaal Extrema Outdoor. En dit is ongeveer wel hoe élk festival moet zijn. Na zeven jaar is Extrema Outdoor uitgegroeid tot een festival met een haast mythische reputatie en leveren ze steevast hun visitekaartje af. Wij willen terug!

[caption id="attachment_4971" align="alignnone" width="960"]© Leyla Hesna © Leyla Hesna[/caption]

[caption id="attachment_4972" align="alignnone" width="960"]© Nachtschaduw © Nachtschaduw[/caption]

[caption id="attachment_4973" align="alignnone" width="960"]Sven Väth - © Nachtschaduw Sven Väth - © Nachtschaduw[/caption]

[caption id="attachment_4974" align="alignnone" width="960"]© Leyla Hesna © Leyla Hesna[/caption]

 

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête